© 2010–2020 Millas Mat

Japanske lakseburgere med svinekjøtt

Sa-monpinku

Ja, det er faktisk bacon i disse. Noen mener sikkert at det da ikke kan kalles lakseburgere, men det får de ta på sin kappe for denne oppskriften er et resultat av ren eksperimentering med en japansk rett. Baconet gjør burgerne saftige men tar ikke vekk den gode smaken av laks. Server de som burgere i brød sammen med salat og pommes frites eller med ris, agurksalat og soyadressing som det også er oppskrift på her. Hoisinsaus er også knallgodt som dressing på disse burgerne og ketchup fungerer også.

Japanske lakseburgere med svinekjøtt

Ingredienser

400 gr fersk laksefilet uten skinn og bein

100 gr revet rødløk

en spiseskje smør

150 gr kokt og most potet

150 gr stekt bacon

et sammenpisket egg

en spiseskje ristede sesamfrø

havsalt og sort pepper etter smak

solsikkeolje til steking

——

soyadressing:

tre spiseskjeer lys soyasaus

en spiseskje frisk sitronsaft

en teskje knuste chiliflak

litt sukker etter smak

en liten håndfull frisk finhakket koriander

Kok potetene møre i lettsaltet vann og la de avkjøle seg. Rist sesamfrøene lett gylne i en tørr panne. Stek baconet gyllent og sprøtt og hakk det deretter fint opp. Riv løken og fres den myk i baconfettet i pannen og sett også denne til side for avkjøling. Hakk laksen fint opp og se til at den er skinn og benfri. Ha den over i en miksebolle og tilsett bacon, løk og most potet. Vend dette godt sammen før du tilsetter sesamfrø, egg og krydrer godt med havsalt og pepper.

La farsen hvile kaldt under plast i minst en time men du kan godt la den stå mye lengre.

Form ut fire til seks burgere og stek de forsiktig ved noe under middels varme i en teflonpanne med noen få spiseskjeer solsikkeolje. Burgerne pleier å trenge fem minutter på hver side men følg godt med så de ikke blir stekt tørre.