Japanske lakseburgere med bacon

Sa-monpinku 鮭

Ja, det er bacon i disse. Noen mener sikkert at det da ikke kan kalles lakseburgere - men det får de ta på sin kappe. Baconet gjør burgerne saftige men tar ikke vekk den gode smaken av laks. Server de som burgere i brød sammen med salat og pommes frites eller med ris, agurksalat og soyadressing som det også er oppskrift på her. Hoisin er også knallgodt som dressing på disse burgerne og tomatketchup fungerer også.

Ingredienser

400 gr fersk laksefilet uten skinn og bein

100 gr revet rødløk

en spiseskje smør

150 gr kokt og most potet

150 gr stekt bacon, finhakket

et sammenpisket egg

en spiseskje ristede sesamfrø

havsalt og sort pepper etter smak

ramen-pepper eller cayennepepper etter smak

solsikkeolje til steking

----

soyadressing:

tre spiseskjeer lys soyasaus

en spiseskje frisk sitronsaft

en teskje knuste chiliflak

litt sukker etter smak

en liten håndfull frisk finhakket koriander

Kok potetene møre i lettsaltet vann og la de avkjøle seg. Rist sesamfrøene lett gylne i en tørr panne. Stek baconet gyllent og sprøtt og hakk det deretter fint opp. Riv løken og fres den myk i baconfettet i pannen og sett også denne til side for avkjøling. Hakk laksen fint opp til en farse og ha den over i en miksebolle. Tilsett bacon, løk og most potet. Vend dette godt sammen før du tilsetter sesamfrø og egg og krydrer med havsalt, pepper og ramen-pepper.

La farsen hvile kaldt under plast i minst en time men du kan godt la den stå mye lengre. Dette er så farsen binder bedre og smakene får satt seg.

Form ut fire til seks burgere og stek de forsiktig ved noe under middels varme i en teflonpanne med solsikkeolje. De pleier å trenge fem minutter på hver side men følg godt med så de ikke blir overstekt eller brent.

Anrett de slik du ønsker. gjerne i briochebrød med babyleaf, agurk, avocado, jalapeño og soyadressing. Og jeg trenger vel neppe å si at søtpotetfries er nydelig til?!