© 2010–2021 Millas Mat

Marinert laks og pepper-scampi med avocadosalsa

laks 🖤 avocado

Laks og avocado er en nydelig kombinasjon og her får du oppskriften på en veldig smakfull, frisk og syrlig avocadosalsa sammen med fisk og skalldyr. Du kan gjerne servere ris til dette men couscous er også godt eller saltbakte poteter. Det blir helt supert eller du kan droppe de for et enda lettere måltid. Blir det noen rester igjen av salsaen har du et godt utgangspunkt for en wrap dagen etter med enten kylling eller fisk.

Ingredienser

avocadosalsa:

to dl yoghurt naturell

en finsnittet vårløk

en spiseskje hakket frisk basilikum

en god klype havsalt

saften av en lime

en stor avocado i terninger

100 gr modne tomater i terninger (frøhuset fjernet)

100 gr slangeagurk i terninger

----

grillet laks:

to store ferske laksefileter

----

marinade til laksen:

0,4 dl lys soyasaus

en spiseskje vanlig olivenolje

to fedd revet hvitløk

tre spiseskjeer nøytral honning (akasie)

en klype knuste chiliflak

revet frisk ingefær etter smak

----

ti økologiske scampi, renset

vanlig olivenolje til steking

chiliflak, havsalt og sort pepper etter smak

Til salsaen så har du limejuice og salt i en miksebolle, bland sammen yoghurt, vårløk og basilikum. Smak til med mer salt om nødvendig og vend inn avocado, tomater og agurk. Legg avocadosteinen i midten av bollen, dekk med plastfolie og sett den kaldt inntil den skal serveres.

Skrell og rens rekene og fjern den sorte strengen bakpå ryggen av hver reke med en liten kniv. Sett de kaldt og pisk sammen marinaden til laksen, Legg fisken i en zip-pose og hell over marinaden. Gi posen en lett massasje og sett den kaldt i en halvtimes tid. Stek fisken i litt olivenolje eller på et stykke bakepapir i en medium varm panne. Mens fisken hviler steker du rekene raskt i en separat panne og krydrer de godt med havsalt, pepper og en klype chiliflak.