Laks - og potetkaker med sitron og ketchup

ikke helt din bestemors fiskekaker

Disse lekre fiskekakene inneholder like deler poteter og fisk så de trenger bare en grønn salat som tilbehør. De smaker himmelsk, er enkle å lage og de kan fryses men da i rå tilstand. Oppskriften er fra BBC Good Food.

Ingredienser

gir fire store eller seks mindre fiskekaker:

450 gr poteter i grove terninger

350- 400 gr fersk laks

havsalt og sort pepper etter smak

to teskjeer tomatketchup

en snau teskje sterk engelsk sennep eller Dijon

revet skall av en halv sitron

en toppet spiseskje finhakket persille

en toppet spiseskje finhakket frisk dill

tre spiseskjeer hvetemel

ett sammenpisket egg

100 gr brødkrumme eller panko

fire spiseskjeer nøytral olje til steking

salat og sitronbåter til servering

Kok potetene møre i lettsaltet vann og mens de koker krydrer du laksen med salt og pepper og steker den nesten helt ferdig. Legg den deretter til side.

Når potetene er klare heller du de over i et dørslag og lar de dampe godt av seg, dette er viktig siden du ikke vil ha masse kokevann i fiskefarsen. Når potetene kjennes tørre ut moser du de sammen med ketchup, sennep, sitronskall, havsalt og pepper. Miks deretter inn fisken i grove biter men vær forsiktig så laksen ikke moses fullstendig. Form deretter ut fire til seks kaker.

Finn frem tre dype tallerkener og fordel hvetemel, egg og brødkrumme i hver av dem. Finn frem en panne og ha i oljen, sett den på noe under middels varme og vend fiskekakene først i hvetemel, deretter i egg og til sist i brødkrumme. Stek kakene i omlag fire minutter på hver side og server de med grønn salat, sitronbåter og gjerne litt ekstra ketchup.