© 2010–2021 Millas Mat

Laks med soya, vårløk og honningsaus

litt asiatisk og litt amerikansk

Hold tilbehøret enkelt så har du en deilig fiskemiddag på under en halvtime med stekt laks og en supergod pannesaus med bla. hvitvin, soya, honning, vårløk og smør. Oppskriften er inspirert fra en restaurant i San Diego som bruker Alaska King Salmon når den er i sesong. Jeg bruker økologisk laks eller villaks her.

Ingredienser

500 gr økologisk laks u/skinn og bein

havsalt til fisken

nøytral olje til steking

en halv dl hvitvin eller tørr vermut

tre vårløk, finsnittet

en spiseskje lys soyasaus

juice av en halv lime

en god spiseskje nøytral honning

30 gr smør

Pakk ut laksen en halvtimes tid før den skal stekes og fjern skinn og bein om dette ikke allerede er gjort. Krydre laksen med havsalt og la den hvile på benken.

Finsnitt vårløken og separer den hvite og den grønne delen. Sett en panne på medium varme og tilsett olje. Legg i fisken med skinnsiden opp og la den steke i omlag tre minutter eller inntil den har en pen gyllen skorpe. Snu fisken og tilsett hvitvinen. Kok opp og la den redusere seg litt før du har i den hvite delen av vårløken. Etter noen minutter tilsetter du soyasaus, honning og lime. Etter noen minutter til tar du fisken ut og legger den over på en tallerken. Pisk inn smøret i sausen og kok opp før du vilsetter den grønne delen av vårløken.

Øs pannesausen over fisken før servering.