Laks med Ponzuhonning og japanske wokgrønnsaker

salt, søtt og sitrus i den skjønneste forening

Soya og laks går fantastisk godt sammen og når man legger til frisk sitrus og søt honning er det hele bare nødt til å bli godt. Du kan lage din egen ponzusaus eller kjøpe den ferdig - jeg dømmer deg ikke. Du trenger heller ikke servere dette med ris hvis du vil redusere litt på karbohydratene. Ponzu er en enkel soyabasert saus kokt med mirin, riseddik og katsuobushi, deretter blir det tilsatt sitrus.

Ingredienser

middag for to:

500 gr økologisk laksefilet uten skinn og bein

en halv dl ponzusaus

tre spiseskjeer mild honning (akasie)

en liten bit frisk ingefær, revet

to fedd knust og finhakket hvitløk

en spiseskje nøytral olje til pensling

ristede sesamfrø til garnering

----

wokgrønnsaker:

tre pak choi, grovt strimlet

en halv rød paprika i strimler

125 gr babymais, splittet

125 gr bønnespirer, forvellet

en spiseskje nøytral olje til steking

resten av laksemarinaden

----

ris til servering

Fremgangsmåte

Kutt laksen i passende serveringsstykker og legg de i marinaden i omlag en halvtime. Mens de hviler der setter du over ris og preparerer alle grønnsakene.

Legg et stykke grillfolie på et stekebrett og sett på grillen til nest høyeste trinn. Legg laksen på brettet og grill fisken i omlag syv til ti minutter til den er gjennomstekt og pent karamellisert på toppen. Føl med de siste minuttene slik at fisken ikke brennes.

Stek grønnsakene raskt i en godt oppvarmet wok med litt olje og hell over laksemarinaden og la den glasere grønnsakene. Anrett laksen oppå grønnsakene og legg opp risen ved siden av.