Lady Diana Posh Beans and Eggs

en oppskrift fra Kensington Palace sitt kjøkken

Det er velkjent at medlemmer av den britiske kongefamilien har "forbud" mot å spise hvitløk. En av dem som ikke var fullt så nøye på dette var Lady Diana. Det er litt interessant dette med Diana og hennes forhold til mat siden de fleste forbinder henne med bulimien hun led av. Men sannheten er at hun ble helt frisk og fikk profesjonell hjelp til å overvinne sykdommen. Hun likte mat og hadde mange favorittretter. Dette vet vi fra hennes personlige kokk Mc Grady igjennom mange år. Her er en rett som er typisk for henne, enkel, ukomplisert og typisk engelsk - hun spiste gjerne dette før hun dro på trening.

Ingredienser

nok til to:

to spiseskjeer vanlig olivenolje til steking

en løk, finhakket

et fedd hvitløk, finhakket (kan sløyfes)

en kvart teskje chilipulver eller cayennepepper

en boks (400 gr) butterbeans

en boks (400 gr) grovhakkede tomater

en teskje lys brunt sukker

noen dråper rødvinseddik

havsalt og sort pepper etter smak

to egg, posjert eller stekt

litt creme fraiche og finsnittet gressløk til garnering

----

fire skier tykkskåret toast av surdeigsbrød, stekt i litt olivenolje

Varm oljen i en dyp panne og fres løken blank og myk sammen med en god klype havsalt. Når løken er klar rører du inn hvitløk og chili og lar det surre litt under god omrøring. Hell på avrente bønner, tomater, sukker og eddik og kok opp. La det hele koke uten lokk i omlag ti minutter mens du posjerer egg og steker brødet gyllent i en separat panne.

Smak til bønnene med havsalt og pepper.

Legg to skiver på hver tallerken og fordel bønnene over dem. Topp med posjert egg, en skje rømme og litt finsnittet gressløk eller bladpersille. Server straks.