© 2010–2021 Millas Mat

Kyllingrisotto

en rett fra de italienske rismarkene

En enkel risotto med smak av safran og persille. Den er nydelig slik den er eller som tilbehør til stekt kylling eller svinekjøtt. Forsøk gjerne å tilsette små biter av stekt sopp rett før servering. Denne oppskriften er en av mine egne og får du ikke tak i safran kan du tilsette en ørliten klype gurkemeie for fargens skyld. Husk at ingen risottoris er lik så du må alltid smake for å sjekke at risen er mør og klar til servering.

Ingredienser

to spiseskjeer vanlig olivenolje

en finhakket løk

et fedd knust og hakket hvitløk

halvannen dl Arborioris (risottoris)

en liten klype safrantråder

mellom seks og åtte dl kyllingkraft

to spiseskjeer frisk hakket bladpersille

en spiseskje smør

en liten håndfull fersk revet parmesan

Ha litt olivenolje i en dyp panne og fres løk og hvitløk til det er mykt og blankt. Tilsett ris og rør godt til risen er dekket av oljen. Varm opp kyllingkraften og dropp i safranen.

Bruk en øse og tilsett kyllingkraften litt etter litt, risen må få tid til å absorbere all kraften før du tilsetter mer. Når du har brukt opp alt så tilsett litt salt (ikke for mye pga. parmesanen som skal i senere) og litt pepper og la risottoen koke jevnt i 20-25 minutter og rør innimellom.

Når risottoen har fått en grøtaktig konsistens kan du tilsette litt smør, parmesan og hakket persille. Risottoen bør serveres straks.