© 2010–2022 Millas Mat

Kyllingcurry fra Goa

en britisk-indisk favoritt

Goa er kjent som et sted med vakre strender, mye turisme, endel gamle og unge hippier og en stor fiskeindustri. Min rekecurry fra Goa har jeg laget mange ganger men kyllingretter fra denne regionen har jeg ikke spist så mye av, da har gjerne oppskriftene kommet fra nord i India. Denne spesifikke oppskriften ble av britiske tv-seere kåret til en av de beste i BBC programmet The Nations Favourite Food.

Ingredienser

tre kyllingfileter

tre spiseskjeer peanøtt- eller solsikkeolje

en spiseskje sorte sennepsfrø

en stor løk

en kinesisk hvitløk (hel løk uten fedd)

fire dl kokosmelk

havsalt etter smak

——

marinade:

en teskje paprika

en halv teskje melt gurkemeie

en halv spiseskje malt koriander

en teskje spisskumin

en liten teskje chilipulver

en spiseskje friskpresset sitronsaft

en halv teskje havsalt

3/4 dl vann

Skjær opp kyllingen i medium store terninger. Legg den i en bolle og tilsett alle ingrediensene til marinaden. Vend alt godt sammen og dekk bollen med plastfilm eller et lokk. La den marinere seg i en times tid. Den trenger ikke å stå kaldt.

Varm olje i en dyp panne og tilsett sennepsfrøene. Når de begynner å poppe tilsetter du skivet løk og revet hvitløk og rører godt. La det frese i noen minutter og la løken bli lett gyllen. Tilsett kyllingen og all marinaden fra bollen og kok opp. La det koke på jevn varme i 8-10 minutter før du tilsetter kokosmelken. Sku opp varmen noe og la curryen koke videre i 10-15 minutter inntil sausen har tyknet noe.

Øs opp curryen i dype boller og server den med hakket frisk koriander, chutneys, ris og naan.