© 2010–2020 Millas Mat

Kylling Tikka Masala चिकन टिक्का मसाला

britenes nasjonalrett

Alt denne curryen krever er et kvarters innsats kvelden før den skal spises. Selve retten lager du på omtrent like lang tid som risen trenger på å koke og dampe seg tørr - så her er alt ferdig samtidig. Tikka Masala blir av mange sett på som britenes egentlige nasjonalrett. Det er kanskje ikke så rart i og med at britene styrte store deler av India allerede fra 1612 og etterlot seg både utdanningsinstitusjoner, et solid veinett og ikke minst jernbanenettverket som nok er sett på som den største «gaven» den britiske kolonimaken etterlot seg før de pakket sammen i 1947. I dag er Indian Railways verdens største arbeidsplass med ca. 1,6 millioner ansatte og hvert år transporterer de over fem milliarder passasjerer.

Kylling Tikka Masala चिकन टिक्का मसाला

Ingredienser

marinade til kyllingen:

en frisk rød chili

et fedd hvitløk

en tommelstor bit frisk ingefær

en spiseskje nøytral olje

en klype paprikapulver

en halv spiseskje Garam Masala

en teskje tomatpuré

en liten håndfull friske korianderstilker

400 gr lårfilet av kylling i terninger

——

til curryen:

en rødløk i skiver

to grønne chili

en klype malt kanel

en teskje malt koriander

teskje gurkemeie

en halv teskje chilipulver

en spiseskje lys brunt sukker

en boks (400 gr) grovhakkede tomater

en dl yoghurt naturell (gresk eller tyrkisk type)

en dl kremfløte

frisk hakket koriander

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden i en prosessor eller med en stavmikser. Skjær opp kyllingen og ha den i en bolle. Hell over marinaden og bruk to spiseskjeer til å mikse alt godt sammen. Dekk bollen med to lag plastfolie eller et lag folie hvis bollen har lokk og la kjøttet marinere natten over i kjøleskap.

Finn frem en dyp stekepanne eller en liten gryte og varm oljen. Fres løk, grønn chili og alt av krydder i noen minutter, tilsett de hakkede tomatene og tipp deretter i kyllingen i med all marinaden. La alt koke i 15-20 minutter til kyllingen er ferdig.

Tilsett yoghurt, fløte og hakket frisk koriander og smak til med havsalt. Server curryen over dampkokt basmatiris med en kardemommepod og en stjerneanis i kokevannet.