© 2010–2020 Millas Mat

Kylling Stroganoff

Gordon Ramsays versjon

Stroganoff må være en av mine absolutte favorittgryteretter men jeg har som oftest bare laget den med oksekjøtt. Men bruker du lårfilet av kylling er det ikke det spor vanskelig og lage en riktig så smakfull Stroganoff med all den gode smaken av sopp, løk og paprika både fersk og tørket i en fløyelsmyk og smakfull saus med knasende sprø sukkererter som en ekstra frisk liten vri på det hele.

Kylling Stroganoff

Ingredienser

gir tre porsjoner:

500 gr lårfilet av kylling

havsalt og sort pepper etter smak

en spiseskje spansk eller ungarsk røkt paprika

vanlig olivenolje til steking

to medium store løk i skiver

to fedd revet hvitløk

en grønn eller rød paprika i tynne strimler

150 gr fersk sjampinjong

en dl hvitvin eller tørr vermut

to dl god og sterk kyllingkraft

omlag fire spiseskjeer seterrømme eller kremfløte

en håndfull hele sukkererter

frisk fin hakket persille

Kutt kyllingen i tynne strimler og miks den sammen med røkt paprika, havsalt og pepper. Fres den gyllenbrun men ikke gjennomstekt i en dyp panne med olivenolje og legg den til side på en tallerken.

Fres løk, hvitløk og paprika blankt og mykt i pannen. Tilsett soppen i båter når det har gått noen minutter og la de steke seg lett gylne. Hell på vin og la den koke nesten helt inn før du tilsetter kyllingkraften. Kok opp og la den redusere seg ned noe. Pisk inn rømme eller fløte og smak til sausen med litt mer havsalt og pepper. Tilsett kyllingen tilbake i pannen og ha deretter i sukkerertene. La alt bli gjennomvarmt og sjekk at kyllingen er ferdig. Smak til med havsalt og pepper på nytt og rør i persillen.

Anrett maten i en passende dyp tallerken med ris, pasta eller stekte poteter. Jeg har brukt pastaskuer på bildet.