© 2010–2021 Millas Mat

Kylling Shawarma med friskt tilbehør

en smaksrik variant fra Tyrkia

Tyrkisk mat er en eksplosjon av smaker og farger og akkurat denne kombinasjonen med ferske tomater, agurk, tzatziki, feta og oliven har tydelige forbindelser til gresk mat. Kyllingen er sterk og smaksrik, løken er myk og søt og sammen blir det hele en perfekt balanse i smaker og konsistenser.

Ingredienser

middag for tre:

600 gr lårkjøtt av kylling eller en hel kylling inndelt i åtte serveringsstykker

saften av en stor sitron

en halv dl vanlig olivenolje + litt ekstra til smøring av langpannen

en teskje havsalt

en teskje grovmalt sort pepper

fire fedd revet hvitløk

to teskjeer malt spisskumin

to teskjeer hot spansk paprika (pimenton)

en halv teskje gurkemeie

en klype malt kanel

en klype chiliflak eller mer etter smak

en stor rødløk kuttet i båter

to store gulrøtter i grove biter

to spiseskjeer frisk finhakket bladpersille

----

til servering:

ferske tomater, slangeagurk og oliven

brun ris, fries eller pitabrød

hummus, tzatziki og smuldret fetaost

Pisk sammen sitronsaft, olivenolje, havsalt, pepper og krydderier i en bolle og legg i kyllingen. Masser marinaden godt inn i kjøttet og la den hvile kaldt i noen timer eller over natten.

Sett ovnen på 220 °C og smør en langpanne med litt olivenolje. Kutt rødløken i båter og vend den inn i marinaden sammen med kyllingen. Fordel kylling, gulrøtter og løkbåter i den smurte langpannen, pensle på marinade som er til overs og se til at ting ikke blir liggende oppå hverandre. Stek kyllingen i 35-40 minutter inntil den er gjennomstekt og gyllen i kantene.

Mens kyllingen er i ovnen koker du ris eller forbereder fries i ovnen, kutt opp tomat og agurk, varm pitabrødene og gjør klar tzatziki, oliven, smuldret feta ol. i små boller.

Når kyllingen er klar tar du den ut og legger den på en fjøl, la den hvile i noen få minutter før du kutter den opp og anretter på fat sammen med gulrøttene og løken. Dryss over finhakket persille.