© 2010–2021 Millas Mat

Kylling Piccata

sitron, kapers og hvitvinssaus

Denne pikante kyllingretten er en ekte italiensk klassiker der kyllingen og sausen lages i samme panne. Trikset for å få en smakfull saus er å mose noen av kapersene slik at de frigjør mer av sin krakteristiske smak. Med ekte smør, hvitvin, frisk sitron og bladpersille vet med allerede før man har spist at dette blir godt. Server gjerne med skiver av bakt potet, som på bildet, men ris eller pasta fungerer også godt. Om du ønsker et lavkarboalternativ kan jeg anbefale en grønn salat.

Ingredienser

Middag for to:

to kyllingbrystfileter, banket ut til jevn tykkelse

havsalt, pepper og cayenne til kyllingen

hvetemel til panering

vanlig olivenolje til steking

en spiseskje kapers

en dl hvitvin eller tørr vermut

saften av en sitron

0,6 dl kyllingkraft

45 gr kaldt meierismør i terninger

to spiseskjeer frisk, finhakket bladpersille

Bank ut kyllingen og krydre den godt på begge sider med havsalt, pepper og cayenne. Vend deretter kyllingen i hvetemel så alt kjøttet dekkes av et tynt lag. Forbered alle de øvrige ingrediensene, det er en stor fordel i og med at ingrediensene skal i pannen relativt raskt. Tilsett olivenolje i pannen, stek kyllingen pent gyllen på begge sider, den skal være tilnærmet helt gjennomstekt. Legg de over på en tallerken.

Tillsett kapers i pannen og mos noen av dem med en gaffel. Hell på hvitvin og la den redusere seg litt mens du rører godt. Tilsett sitronsft og kyllingkraft, kok opp og la det koke inn noe. Skru ned varmen og tilsett det kalde smøret. La det smelte sakte mens du rører jevnt og rolig slik at sausen binder seg. Ha deretter i hakket persille før du legger kyllingen tilbake i pannen og bruker en spiseskje til å øse sausen over. La kyllingen få noen minutter i pannen før servering.