© 2010–2020 Millas Mat

Kylling og grønne bønner

Tori Adobo Fu

Grønne bønner er kjempegodt og i denne retten med egg og kylling kommer de virkelig til sin rett. Du kan servere dette sammen med vanlig ris eller nudler men basilikumrisen som det her er oppskrift på er ekstra nydelig og svært lett og rask å lage.

Kylling og grønne bønner

Ingredienser

middag for fire:

500 gr benløse kyllinglår med skinn eller brystfilet

sort pepper etter smak

fire finhakkede fedd hvitløk

350 gr grønne hagebønner eller brekkbønner

solsikkeolje til steking

en dl riseddik

en halv dl sake (risbrennevin)

tre dl vann

en dl lys soyasaus

ett laurbærblad

en teskje malt koriander

fire hardkokte egg

——

basilikumris:

en dl frisk hakket basilikum

to spiseskjeer solsikkeolje

to fedd finhakket hvitløk

450 gr kokt lunken ris

en teskje buljongpulver

havsalt og sort pepper etter smak

Del kyllingen inn i seks biter og krydre de lett med pepper. Skrell hvitløkfeddene. Rens bønnene (hvis du ikke kjøper de ferdig renset) og kok de i ca. fem minutter, hell av kokevannet og del bønnene inn i tre biter.

Kok eggene i ti minutter og avkjøl de i kaldt vann i noen minutter og skrell dem. Ikke la de ligge i vannet, da får de en grønn ring rundt plommen.

Varm oljen i en wok, tilsett den finhakkede hvitløken og når du kan lukte den, legger du i kyllingbitene med skinnsiden ned. Når de er gylne på den ene siden så snu de og brun den andre siden. Tilsett riseddik, sake, vann, soyasaus, laurbærbladet og korianderen i woken. Kok opp og la det småkoke til væsken er redusert til det halve. Tilsett bønnene og de hele eggene og la det syde videre i ca. fem minutter, sjekk at kyllingen er gjennomkokt og server.

For å lage risen begynner du med å grovhakke basilikum. Varm litt olje på middels varme i en dyp panne og tilsett hvitløken. Tilsett den kokte risen og den bli gjennomvarm. Rør inn buljongpulver, havsalt og pepper, trekk pannen av platen og vend inn basilikum.