© 2010–2022 Millas Mat

Kylling med ratatouille

gjør det enkelt, gjør det fransk

Mange synes det er vanskelig å lykkes med kyllingfilet. Er den rå kan den ikke spises og er den overstekt blir den tørr. Løsningen er dermed et steketermometer. Først krydrer du kyllingen godt og gir den en fin gyllen skorpe i pannen, legger den over i en ildfast fom og stikker termometeret inn i den tykkeste delen på fileten. Når temp. vise omlag 67 °C er kjøttet perfekt og saftig. Her serverer jeg den med en enkel ratatouille, fullkornsris og soppsaus. Kjempegodt, sunt og mettende.

Ingredienser

middag for fire:

fire medium store kyllingfileter

vanlig olivenolje og smør til steking

en teskje paprika, to teskjeer grillkrydder, en halv teskje timian og en kvart teskje chilipulver blandet sammen

havsalt og sort pepper etter smak

----

en liten rød, gul og grønn paprika

en liten squash

en rødløk

en gulrot

en god håndfull dulcita eller cherrytomater

vanlig olivenolje

havsalt og sort pepper etter smak

søt balsamico etter smak

finhakket frisk persille til garnering

----

soppsaus med sus i serken

fullkornsris til servering

Kutt alle grønnsakene til ratatouillen i små terninger og ha de over på et stekebrett dekket med et stykke folie. Hell over nok olivenolje så du får smurt grønnsakene men de skal ikke "bade" i olje. Bak de ved 200 °C i omlag 20-25 minutter eller til de er møre. Smak til med havsalt og sort pepper og ha de over i en liten ildfast bolle. Dekk med folie og hold den lun i ovnen. Krydre fyllingfiletene og gi de en lett gyllen fargei pannen på medium varme. Legg de over i en ildfast form og sett et steketermometer i den tykkeste delen på en av filetene. Når kjernetemp. viser 65-68 °C er kyllingen klar.

Vend inn frisk persille i ratatouillen og smak til med litt søt balsamico om du ønsker det.

Legg opp en liten seng av ratatouille på hver tallerken og kutt kyllingen i en vifte som du plasserer oppå. Server saus og ris ved siden av så er alt klart til servering.