© 2010–2022 Millas Mat

Kylling med gyllen parmesanskorpe

pollo di parma

Dette er en klassisk italiensk favoritt fra Parma i Italia. Å panere kyllingen er en utrolig fin måte å forsikre seg om at den ikke blir tørr så dette er fint å servere selv kresne gjester og det smaker helt nydelig. Vil du servere dette på italiensk vis så kan du anrette kyllingen sammen med pepperrørt tagliatelle eller risotto og gjerne en ruccolasalat ved siden av men jeg lager gjerne stekte poteter med rosmarin og timian til dette - spesielt om dette serveres vinterstid.

Ingredienser

nok til to:

en dl hvetemel

en dl finrevet parmesan

to dl brødkrumme eller panko

tre spiseskjeer tørket oregano

havsalt og sort pepper etter smak

to egg

to store kyllingfileter, utbanket

smør og vanlig olivenolje til steking

Sett ovnen på 180 °C og kle en stekeplate med papir. Legg kyllingfiletene i en plastpose eller mellom to ark plastfolie og bruk et kjevle eller en kjøttklubbe til å banke de ut til en drøy centimeter tykkelse.

Pisk sammen egg, havsalt og pepper og hell det i en dyp tallerken. Bland sammen hvetemel, brødrasp, oregano, havsalt, pepper og revet parmesan på en flat tallerken.

Dynk kyllingen i eggeblandingen og vend de deretter i osteblandingen. Bruk fingrene og klem på litt ekstra av massen på toppen. Smelt smør og litt nøytral olje i en middels varm panne og brun kyllingen på begge sider. Etterstek filetene i ovn ved ca. 150 °C i 20-25 minutter til kyllingen er gjennomstekt.