© 2010–2022 Millas Mat

Kylling Marsala med fløte og sjalottløk

en italiensk fest

Hvis du liker saftig kylling og lekker saus er dette retten for deg. Marsala er en sterkvin fra Sicilia som er svært populær i matlaging, men også som dessertvin. Den har en utpreget smak av tørket frukt og brunt sukker og gir sausen en særegen smak. Den er meget holdbar og jeg har stort sett alltid en flaske stående. Det er mange diskusjoner rundt hva som er den originale oppskriften på denne retten, stridens kjerne er i mange tilfeller hvitløk eller ei. Men jeg synes at smaken blir tam uten. Server gjerne med pasta eller ovnsstekte poteter.

Ingredienser

Middag for to:

to store kyllingbrystfileter

havsalt og sort pepper etter smak

to spiseskjeer hvetemel

vanlig olivenolje til steking

----

400 gr fersk sopp f.eks. champignon, aroma, portobello eller shitake

en sjalottløk i skiver

to fedd hvitløk, revet

smør til steking og jevning

ca to dl Marsala

en dl kyllingkraft

en spiseskje hvitvinseddik

halvannen dl kremfløte

havsalt og sort pepper etter smak

Del de to kyllingbrystfileten på langs med en filetkniv og fold de ut. Del de i to, og bank de ut til jevn tykkelse. Krydre de godt på begge sider med havsalt og pepper, og vend de i hvetemel slik at de dekkes helt av et tynt lag.

Forbered sjalottløk og hvitløk og kutt soppen i skiver. Sett frem Marsala, eddik, smør og kremfløte på benken. Finn frem en jernpanne. Sett den på medium varme og tilsett litt olivenolje og smør. Brun kyllingen godt på begge sider, men ta de ut av pannen og over på en tallerken før de blir helt gjennomstekt. Tilsett mer smør i pannen og ha i all soppen. Stek den inntil den blir pent gyllen og har sluppet det meste av væsken. Tilsett sjalottløk, deretter hvitløk, og rør den godt inn. Se til at hvitløken ikke blir brent, da blir den bitter.

Ha i Marsala og rør opp godt fra bunnen for å løsne det som sitter fast i pannen. La den koke inn i noen få minutter og tilsett kyllingkraften. Når alt har redusert seg ytterligere, har du i eddik, og etterhvert fløten. Etter noen få minutters koking legger du kyllingen tilbake i pannen og bruker en spiseskje til å øse over saus. Vend på kyllingen et par ganger. Smak og sjekk om sausen trenger mer havsalt og pepper. Server straks med ønsket tilbehør.