© 2010–2022 Millas Mat

Kylling med linser fra Marokko

masse aroma og sødme

Dette er en enkel men knallgod marokkansk-inspirert rett med en av verdens beste krydderblandinger. Det er som å stupe nedi 1001 Natt på en tallerken. Det finnes ingen korrekt oppskrift på Ras-al-Hanout for hver familie har sin egen, men stort sett inneholder de chili, spisskumin, sort og hvit pepper, kanel, nellik, anis, koriander og roseblader.

Ingredienser

vanlig olivenolje til steking

500 gr lårfilet av kylling

havsalt og sort pepper til kyllingen

to løk i tynne skiver

tre fedd hvitløk, finhakket

en drøy spiseskje Ras-al-Hanout (marokkansk krydderblanding)

en boks (400 gr) hermetiske cherrytomater

en dl finhakkede dadler eller sultanas

to spiseskjeer rødvinseddik eller daddeleddik

250 gr brune linser, skylte

en drøy halv liter kyllingkraft

havsalt etter smak

frisk sitron og frisk hakket persille til garnering

brød til servering

Finn frem en stor panne som kan stå i ovnen og sett ovnen på 200 °C. Varm noen spiseskjeer olivenolje i pannen og brun den krydrede kylingen godt på begge sider. Ta den deretter ut og tilsett mer olivenolje om nødvendig. '

Ha i løk og la den bli gyllen og myk men ikke srøstek den. Litt farge er derimot fint. Rør deretter inn hvitløken. Tilsett krydderblandingen og rør den godt inn før du heller over tomater og eddik. Kok opp og tilsett dadler før du har i de skylte linsene. La de dekkes av olje og krydderier før du heller over kraften og legger kyllingen tilbake i pannen.

Plasser pannen i ovnen og la den stå i 35-40 minutter eller til linsene er møre og kraften er absorbert. Sjekk underveis om du trenger å tilsett mer kraft evt. kokende vann. Garner med frisk sitron og hakket persille.