© 2010–2022 Millas Mat

Kylling Kyiv

kylling med urtesmør

Denne retten har sitt navn etter Ukrainas hovedstad Kyiv. Den er svært populær og i enkelte regioner er den sett på som ekstra fin festmat. I vår del av verden har nok ikke kyllingbryst den samme statusen som luksusmat lengre, men riktig tilberedt er den absolutt spesiell og smaken er nydelig. En potet-rett passer godt til med tanke på hvor den kommer fra, men dette er også supergodt med fries til.

Ingredienser

fire kyllingfileter, banket ut

100 gr hvetemel

tre sammenpiskede egg

200 gr loffsmuler

solsikkeolje til steking

sitronbåter til servering

----

fyll:

et knust hvitløksfedd

en liten håndfull finhakket bladpersille

tre kvister finhakket estragon

50 gr smør

en spiseskje friskpresset sitronsaft

Bland sammen alle ingrediensene til smørfyllet. Bruk gjerne en stavmikser så alt blir finkuttet og nesten forsvinner inn i smøret. Spre blandingen på et stykke plastfilm og bruk den til å rulle sammen smøret til en pølse. Legg den i kjøleskapet så den blir helt kald.

Ta et og et kyllingbryst og legg det på en skjærefjøl. Skjær det nesten helt gjennom på langs (som om du skulle dele et sukkerbrød). Brett den ut som en sommerfugl og dekk fileten med et stykke plastfolie. Bruk et kjevle eller en mallet (kjøkkenhammer) til å banke den ut så den blir tynnere og får en jevn tykkelse. Gjenta denne prosessen med resten av kyllingen.

Del det kalde smøret i fire like deler og klem det ut til en flat form som passer på halvparten av kyllingfileten. Legg smøret på fileten og fold over den andre delen. Fest den sammen med en tannpirker. Gjenta dette med resten av kyllingen. Legg de tilbake i kjøleskapet så de holdes kalde inntil de skal stekes.

Sett ovnen på 200 °C og finn frem en panne som du heller olje i. Pisk sammen eggene og ha de i en dyp tallerken. Ha mel på den andre tallerkenen og loffsmulene på en tredje tallerken.

Tilbered kyllingen på følgende måte. Dynk de først godt i melet så de dekkes helt deretter gjør du følgende; dypp kyllingen i egg-loffsmuler-egg-loffsmuler og legg de over i middels varm panne. Stek de pent gylne og legg de over på litt kjøkkenpapir for å la de renne av seg, deretter skal de over i en ildfast form. Etterstek de i ca. 20-25 minutter inntil kyllingen har kjernetemperatur på 69 °C.

Napp ut tannpirkerne før servering og har du litt hvitløksmør igjen kan du legge det oppå slik at det smelter over kyllingen.