© 2010–2021 Millas Mat

Kylling Kurma

indisk bryllupsmat

Dette er en herlig indisk curry fra Mughlai kjøkkenet med røtter tilbake til 1500-tallet. Det spesielle med denne retten er at her bruker man nøtter for å tykne sausen, noe som i India gjør dette til festmat. Hvis du er fersk på indisk mat så ikke la deg skremme av kryddermengden for dette er en aromatisk rett. De hele krydderne legger du bare til side på tallerkenen mens du spiser slik de gjør i India men hvis du vil kan du selvsagt plukke de ut av sausen før servering. Husk også at her må du bruke kremfløte som tåler koking, hvis ikke vil sausen skille seg og du får heller ikke den fine fyldige smaken med lettere fløte.

Ingredienser

hvit paste:

en god håndfull mandler eller usaltede cashews

fire fedd hvitløk

en tommelstor bit frisk revet ingefær

en dl vann

——

to laurbærblader

åtte grønne kardemommekjerner

fire hele nellik

en kanelstang (knekt i biter)

to finhakkede løk

en spiseskje malt spisskumin

en spiseskje malt koriander

en teskje chilipulver

en spiseskje tomatpuré

en spiseskje Garam Masala

en teskje havsalt

halvannen dl vann

en dl kremfløte

500 gr lårkjøtt av kylling i biter

Lag en pasta av nøtter, hvitløk, ingefær og vann i en stavmikser eller blender og sett den til side. Den skal ha konsistens som en fyldig grøt.

Varm olje i en dyp panne og ha i laurbærbladene, de knuste kardemommefrøene (plukk vekk de tørre bladene som omgir selve kardemommekjernene for de blir bitre under kokingen), nelliken og kanelstangen. Fres det lett i noen få minutter og tilsett løken. La løken brunes godt, vær tålmodig for dette vil ta vel 10-15 minutter. Tilsett nøttepastaen og brun alt godt så all fuktigheten fordampes og du ender opp med en mørk brun masse. Pass godt på varmen hele tiden.

Tilsett spisskumin, koriander og chilipulver. Fres dette i noen min og tilsett tomatpureen, garam masala og havsalt før du heller på vann og kremfløte. Legg i kyllingkjøttet og kok curryen i ca 30 min. Kyllingen avgir endel væske under koking så ikke vær redd for at sausen blir for tykk. Rør godt opp innimellom under kokingen og server den rykende varm. Mens curryen koker ordner du med risen og de friske grønnsakene du ønsker å servere til.

Anrett curryen med et dryss finhakket frisk koriander og ekstra cashews eller mandler på toppen.