Kylling Enojado med poteter og sitron

spansk temperament

Jeg kan ikke få sagt ofte nok hvor godt det er med sitron og kylling og her kommer det en variant med poteter så man får en flott alt-i-ett middag. En blandet salat er godt til eller forsøk gjerne dampet broccoli. Inspirasjonen til denne oppskriften kommer fra et spansk matprogram hvor en krakilsk kokk nærmest kastet kyllingen veggimellom før den endelig kom i ovnen. Om du ønsker litt sødme kan du pensle kyllingskinnet med litt honning når de snus. Da får skinnet svarte fine flekker som smaker helt fantastisk.

Ingredienser

middag for to:

to medium store sitroner

fire rå økologiske kyllinglår

tre til fire store poteter

vanlig olivenolje

tre teskjeer tørket oregano

seks hele hvitløksfedd med skall

havsalt og sort pepper etter smak

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 °C og press saften fra den ene sitronen og skjær den andre i grove biter. Skyll kyllingen under rennende kaldt vann og tørk godt av den med kjøkkenpapir.

Legg kyllingen og potetene på en bakeplate eller i en ildfast form som er stor nok til at alt får plass i et lag. Tilsett sitronsaft, olivenolje, hvitløksfedd, pepper og oregano. Bruk hendene og gni inn både kyllingen og potetene godt med denne blandingen. Legg kyllinglårene med skinnsiden ned. Anrett potetbåtene og sitronen innimellom kyllinglårene.

Bak kyllingen i ca. 30 minutter og snu de så skinnsiden kommer opp, pensle med væsken fra formen og bak i 30 minutter til. Skru opp temp. til 225 °C. Hell litt av stekesjyen fra formen over kyllingen før servering og dryss på finknust havsalt.