Krydrede kamskjell i østerssaus med broccoli

skatter fra frysedisken

​Kamskjell er for meg litt luksusmat men de frosne er billigere enn de ferske og jeg synes de smaker veldig godt når de får en asiatisk makeover og dette er min variant av en velkjent kinesisk rett. Det eneste som kan være vanskelig er å ta kamskjellene ut av woken i tide for hvis de overstekes blir de seige og tørre, så ta de heller ut før du tror de er helt klare. Da pleier det å gå bra.

Ingredienser

​400 gr rå kamskjell

to spiseskjeer lys soyasaus

to spiseskjeer risvin eller tørr sherry

en halv teskje sukker

sort pepper etter smak

nøytral olje til steking

——

en spiseskje revet ingefær

en spiseskje revet hvitløk

et hode broccoli

en rød paprika i strimler

to spiseskjeer østerssaus

lys soyasaus etter smak

200 gr kinesiske eggnudler

noen få dråper sesamolje

frisk limejuice etter smak

frisk koriander til garnering

ristede pinjekjerner til garnering

Fremgangsmåte

Tin og tørk godt av kamskjellene så de ikke er våte. Hvis de er veldig store kan du dele de i to før du legger de over i en romslig bolle. Tilsett soya og risvin og bruk en spiseskje til å vende de godt inn. Tilsett sukker og pepper og vend dette godt sammen. Sett de til side mens du kutter broccoli i små buketter og paprikaen i strimler. Kok nudlene og vend inn litt sesamolje når de er ferdige så de ikke klistrer seg sammen.

Tilsett olje i wokan og fres kamskjellene raskt. Når de har fått gylne flekker og kjennes litt faste ut så tar du de ut og legger de over på en tallerken. Tilsett mer olje i woken og fres ingefær og hvitløk inntil det begynner å lukte godt og tilsett deretter broccolien. Hell på noen få spiseskjeer vann og legg på lokk. La broccoli dampe seg litt mør og tilsett paprikaen. Når den begynner å bli myk tilsetter du østerssaus og soya og har kamskjellene tilbake i woken sammen med nudlene. Klem over frisk lime og sjekk om du må justere smaken med litt havsalt. Garner med koriander og pinjekjerner og server rykende varmt.