© 2010–2020 Millas Mat

Kremet tomatsuppe med sprø sitron-kikerter

basert på en oppskrift av Chrissy Teigen

Midt i den blekeste og kaldeste tiden på året kan du hente frem et par bokser med søte cherrytomater fra skapet og lage en herlig varmende suppe. Som jeg har skrevet mange ganger før så blir det ekstra godt med noe sprøtt på toppen og i denne oppskriften bytter jeg ut de mer tradisjonelle krutongene med et hvetefritt alternativ. Ta deg en ny tur i hermetikksamlingen din og finn en boks kikerter, en frisk sitron fra fruktfatet og litt olje og du er på god vei til et nydelig måltid. Topp gjerne suppen med et bløtkokt egg om du ønsker det.

Ingredienser


gir fire porsjoner suppe:

sitronkikerter:

en boks (400 gr) kikerter

en frisk sitron i skiver

et stort fedd hvitløk med skall

en spiseskje druekjerneolje eller annen nøytral olje til steking

havsalt etter smak

----

suppen:

en halv løk, finhakket

vanlig olivenolje til steking

en halv teskje tørket timian

to bokser (800 gr) cherrytomater eller bruk halvparten ferske

tre dl varm grønnsakskraft eller kyllingkraft

en teskje sukker

en spiseskje rødvinseddik

sort grovmalt pepper etter smak

to dl matfløte

Sett ovnen på 180 °C og bland sammen sitron, olje og godt avrente kikerter i en liten langpanne. Legg i det hele hvitløkfeddet med skallet på og sett pannen inn i ovnen. Bak det hele i omlag 35-45 minutter inntil kikertene er sprø og lett gylne.

Varm oljen i en passende suppekjele og ha i finhakket løk. Når den er myk og blank har di i timian. Ha i tomater og kraft og kok opp, reguler temp. slik at det småkoker, klem ut det bakte hvitløksfeddet fra skallet og ha det i. Kok suppen i omlag fem minutter og tilsett sukker og eddik. Smak til med havsalt og pepper etter omlag ti minutters koketid og tilsett fløten. Ta suppen av varmen og kjør den glatt med en stavmikser eller hell den i en blender.

Varm opp suppen på nytt om det trengs, øs den opp i boller og fordel sitron-kikertene på toppen.