© 2010–2020 Millas Mat

Kremet tomatsuppe med sprø sitron-kikerter

Midt i den blekeste og kaldeste tiden på året kan du hente frem et par bokser med søte cherrytomater fra skapet og lage en herlig varmende suppe. Som jeg har sagt mange ganger før så blir det ekstra godt med noe sprøtt på toppen og i denne oppskriften bytter jeg ut de mer tradisjonelle krutongene med et hvetefritt alternativ. Ta deg en ny tur i hermetikksamlingen din og finn en boks kikerter, en frisk sitron fra fruktfatet og litt olje og du er på god vei til et nydelig måltid. Topp gjerne suppen med et kokt eller et posjert egg hvis du ønsker det,

Kremet tomatsuppe med sprø sitron-kikerter

Ingredienser

en boks (400 gr) kikerter

en frisk sitron i skiver

et stort fedd hvitløk med skall

en spiseskje druekjerneolje eller annen nøytral olje

havsalt eller Fleur de Sel etter smak

to bokser (800 gr) cherrytomater

2 1/2 dl varm grønnsakskraft

en teskje sukker

en spiseskje rødvinseddik

sort grovmalt pepper etter smak

to dl matfløte

Sett ovnen på 180 °C og bland sammen sitron, olje og godt avrente kikerter i en liten langpanne. Legg i det hele hvitløkfeddet med skallet på og sett pannen inn i ovnen. Bak det hele i omlag 35-45 minutter inntil kikertene er sprø og lett gylne.

Ha tomater og grønnsakskraft i en passende gryte og kok opp, reguler temp. slik at det småkoker og klem ut det bakte hvitløksfeddet. Kok suppen i omlag fem minutter og tilsett sukker og eddik. Smak til med havsalt og pepper og tilsett halvparten av fløten. Ta suppen av varmen og kjør den glatt med en stavmikser eller hell den i en blender.

Varm opp suppen på nytt om det trengs (ikke la den stå å koke) og øs den opp i boller. Bruk en spiseskje til å dryppe over resten av fløten og fordel sitron-kikertene på toppen.