Kremet fiskesuppe og skalldyrsalat

dobbel dose med fisk og skalldyr

Her får dere oppskrift på en lett og kremete fiskesuppe servert med en herlig salat som siderett. Dette er på menyen hjemme hos oss hver eneste sommer, og gjerne på en dag som ikke er så altfor varm. Det er endel av de dagene i løpet av en typisk norsk sommer.

Ingredienser

suppen:

en finhakket løk

fire dl hvitvin eller vermut

åtte dl god fiskekraft

tre dl kremfløte

to spiseskjeer creme fraiche

saften av en halv sitron

havsalt og sort pepper etter smak

——

garnityr:

75 gr gulrot i fine små terninger

75 gr sellerirot i fine små terninger

en halv purre i tynne skiver

tilsammen 300 gr fisk (torsk, laks og sei) i fine terninger

noen ferske pillede reker til pynt

finhakket gressløk

litt e.v. olivenolje

——

skalldyrsalat:

lett opprevet grønnsalat

100 gr ferske pillede reker

en moden avocado i terninger

friskpresset limejuice til avocadoen

havsalt etter smak

enkel hvitløksdressing (se oppskrift nederst til høyre)

Smelt smøret i en kjele. Tilsett finhakket løk og surr den blank på middels varme. Tilsett hvitvin og la den koke inn til det halvparten. Ha på fiskekraft, fløte og creme fraiche mens du pisker godt for å unngå klumper. Kok opp. Smak til med havsalt, pepper og sitronsaft.

Noen minutter før servering kan du ha i finsnittet gulrot, sellerirot og purre og finhakket gressløk. Noen fine små fiskebiter, for eksempel laks, torsk eller sei trenger bare to til tre minutter i suppen før de er klare.

Mens grønnsakene trekker i suppen lager du salaten, spre bladene utover en passende tallerken før du deler opp avocadoen i terninger og drypper den med limejuice og salt. Spre den utover salaten sammen med rekene og drypp over hvitløksdressing til slutt.

Server suppen og salaten med noen grissini (italienske brødpinner). Hvitløksdressingen består av lettrømme med et stort fedd hakket hvitløk, sitronsaft, havsalt, pepper, sukker og persille rørt i.