Svensk Korv Stroganoff med pappardelle

vårt broderfolk gjør det på sin måte

Det eneste som kan minne om en Stroganoff i denne retten er løk, paprika og fløte. Dette er noe du ikke finner på en restaurantmeny men heller i en kantine eller hjemme hos noen. Oppskriften er adaptert fra Rachel Khoo bok The Little Swedish Kitchen. Mitt lille tillegg er å bruke en sterk spansk paprika og en klype chili i stedet for noe mer nøytralt - et lite chilikick er alltid bra for smaken. For en vegetarisk versjon kan du bytte ut pølser med stekt aubergine.

Ingredienser

middag for to:

en god spiseskje smør til steking

en finhakket løk

300 gr pølser i meget tynne skiver, gjerne falukorv

en god spiseskje tomatpuré

en spiseskje Dijonsennep

en teskje hot paprikapulver (pimenton)

en kvart teskje chili eller cayenne

1,3 dl matfløte eller kremfløte

havsalt og sort pepper etter mak

250 gr tagliatelle eller pappardelle

omlag 80 ml kokevann fra pastaen

to spiseskjeer kapers, hakket om de er store

finsnittet gressløk

Fremgangsmåte

Finn frem en dyp panne med tilhørende lokk og sett over vann til pastaen i en annen romslig kjele. Varm smøret i pannen og fres løk og skivet pølse inntil det er gyllent og pølseskivene begynner å få en sprø kant. Dette tar ikke lang tid når de er kuttet tynt.

Ha pastaen i vannet når det fosskoker og kok etter anvisning på pakken.

Når det er passe gyllent tilsetter du tomatpure, Dijon, paprika og chili og rører det godt inn. Hell over fløten og la det hele surre i omlag fem minutter. Tilsett havsalt og pepper etter smak.

Når pastaen er klar tar du ut en snau dl av kokevannet og tilsetter dette i sausen. Rør det inn og tilsett deretter pastaen. Bland det hele godt, tilsett kapers og dryss over finsnittet gressløk rett før servering.