© 2010–2021 Millas Mat

Reker med koriander og Longjing teblader

bruk teen i maten

Longjing er er type grønn te som brukes i Hangzhou distriktet i Kina kun to timer fra havnebyen Shanghai. Hvis du ikke får tak i denne typen te kan du selvsagt bruke en annen type mild grønn te du liker og til garnering kan du fritere noen hele store spinatblader. Du kan servere retten sammen med dampet jasminris men vil du ha en ris med mer smak så anbefaler jeg gjerne denne hvitløksrisen.

Ingredienser

frityrrøren:

et stort egg

100 gr potetmel

en til to spiseskjeer isvann

tolv store rensede scampi eller tigerreker med halen på

——

kinesisk “rå” broccoli- og koriandersaus:

to knuste fedd hvitløk

en håndfull frisk hakket koriander

to store buketter renset broccoli uten stilk

havsalt etter smak

tre spiseskjeer nytrukket Longjingte

garnityr:

noen få hele Longjing teblader eller bladspinat

Pisk sammen egg og potetmel til en jevn og glatt røre. Den skal være tykk så den fester seg på scampiene men blir den for tykk kan du tilsette ørlite ekstra isvann men begynn med en teskje.

Bruk en blender eller en stavmikser og kjør sammen alle ingrediendene til sausen. Ha den over i en liten kjele og gi den et raskt oppkok, Da den koke i omlag to minutter og hell den over i en liten serveringbolle for avkjøling. Den vil tykne når den er avkjølt.

Fyll woken 1/4 full med olje og varm den opp til ca. 180 °C. Sjekk med en liten brødbit at oljen er klar hvis du ikke bruker et steketermometer. Er brødbiten gyllenbrun på femten sekunder kan du begynne. Dypp rekene i røren og slipp de forsiktig nedi oljen en etter en. Stek de inntil de er gyllenbrune, fisk de opp og la de renne godt av seg på kjøkkenpapir. Når alle rekene er ferdige friterer du de hele tebladene og legger disse over på papir sammen med rekene. Server maten straks.