© 2010–2022 Millas Mat

Koreanske brede nudler i sortbønnesaus med svin og fersk kål

jjajangmyeon guksu 짜장면

Koreansk mat og ikke minst de spesielle ingrediensene de bruker har etter hvert blitt lettere å finne her til lands. Landet har virkelig et enestående godt kjøkken - ikke minst er de kjent for sin kimchi og sin kjærlighet til fermentering av grønnsaker. De kaster seg også over mattrender fra andre land og gjør en rekke snuoperasjoner for å gjøre dem til sine egne. Dette er en rask og smakfull nudelrett med svinekjøtt, kål og fermenterte soyabønner.

Ingredienser

nudler for to:

250 gr svinefilet, tynt strimlet

nøytral olje til steking

havsalt og sort pepper etter smak

100 gr daikonreddik, kuttet i små terninger

en liten squash, kuttet i små terninger

125 gr babymais, kuttet i passende biter

100 gr fersk hodekål, kuttet i brede strimler

en god håndfull fersk grønnkål, renset og strimlet

en løk, kuttet i tykke skiver

tre spiseskjeer koreansk black bean paste chunjang

200 gr jjajangmyeon eller andre brede hvetenudler, kokt separat

en teskje sesamolje

lys soyasaus og litt sukker etter smak

slangeagurk til garnering, tynt juliennet

ristede sesamfrø til garnering

Sett over kokevann til nudlene og forbered alle grønnsakene slik at de er klare. Kutt svinekjøttet i tynne strimler og krydre det godt med havsalt og pepper.

Varm litt olje i woken og stek kjøttet raskt inntil det får fin farge. Legg det deretter over på en tallerken. Tilsett mer olje i woken og begynn med de hardeste grønnsakene som daikpn, løk og mais, etter hvert kan hodekål og grønnkål mikses inn. Stek alt inntil det har fått fin farge men ikke for lenge slik at grønnsakene blir for myke og går i oppløsning. Når nudlene er klare mikser du inn sesamoljen.

Lag et lite rom i bunnen av woken og tilsett sortbønnepasten. Stek den i et minutts tid under omrøring før du mikser den inn. Tilsett deretter de kokte nudlene og gi alt en siste miks sammen med sesamolje og smak til med soya og sukker. Anrett i passende boller og garner med agurk og ristede sesamfrø.