Koreanske BBQ nudler med bulgogibiff 간장국수

oppskrift fra MONO

Selv om det koreanske kjøkkenet elsker sitt chilipulver eller Gochugaru som de kaller det så finnes det flere retter helt uten chili. Noe annet de elsker er sitt grillede kjøtt som de kaller bulgogi og det skal vi lage til disse marinerte nudlene. Dette er en enkel rett med få steg som vi gjerne lager sammen en fredag ettermiddag mens vi diskuterer hvilken film vi skal se senere. Nå som vi ikke kan reise (2020) så kan vi reise litt via kjøkkenet.

Ingredienser

nudler for to:

250 gr tynne risnudler eller samyangnudler

200 gr mørbrad eller ytrefilet av okse, grovt hakket

en halv slangeagurk, juliennet

125 gr babyleaf-mix

ristede sesamfrø til garnering

----

bulgogimarinade til biffen:

en spiseskje lys soyasaus

to spiseskjeer demerarasukker

en spiseskje revet hvitløk

en spiseskje sesamolje

sort pepper etter smak

----

marinade til nudlene:

fire spiseskjeer lys soyasaus

to spiseskjeer lys sirup eller maissirup

en spiseskje revet hvitløk

en spiseskje demerarasukker

tre spiseskjeer sesamolje

sort pepper etter smak

Fremgangsmåte

Begynn med å blande sammen begge marinadene til hver sin bolle. de inneholder mange av de samme ingrediensene så det er praktisk å begynne med dette først.

Sett over vann til nudlene og finhakk biffen så smått at den nesten ligner på grov kjøttdeig. Bland deretter biffen med bulgogimarinaden og sett den til side i noen minutter.

Juliennekutt agurken i korte fyrstikker og sett den til side. Vask og rens babyleaf om dette ikke allerede er gjort. Stek den marinerte biffen rask på god varme.

Når vannet fosskoker dropper du i nudlene. Etter hvert som nudlene koker bruker du to spisepinner til å løfte på nudlene. Da får de litt tyggemotstand og selv om det kanskje høres rart ut går gift kontakt med luft under koking et bedre resultat og mindre bløte nudler uten at de er underkokt. Dette er et velkjent kokketriks blant de som tilbereder mye asiatisk mat.

Når nudlene er ferdige skyller du de i kaldt vann ved hjelp av en sil og rister de godt. Ha de over i en bolle, trekk på deg et par engangshansker. Miks inn marinaden og etter hvert tilsetter du den stekte biffen. Anrett nudlene i to dype tallerkener og forsøk å anrette de som et høyt tårn. Dryss over agurk, topp med babyleaf og et dryss sesamfrø før servering.