© 2010–2021 Millas Mat

Koreansk Soboro-Don med kimchi

risbolle med ulike toppinger

En Soboro-Don eller en såkalt Donburi er noe såpass enkelt som en bolle med varm ris toppet med alskens gode ting. Her har du et komplett måltid med ris, kjøtt, egg, spinat og kimchi hvis sistnevnte er både utrolig godt og svært sunt. Den gode Kogi BBQ sausen er bare en bonus og gjør det hele til en unik smaksopplevelse.

Ingredienser

til to ferdige risboller:

to dl rå sushiris eller langkornet ris, skylt og dampkokt

400 gr svinekjøttdeig

nøytral olje til steking av kjøttet

en porsjon Kogi BBQ saus

en porsjon eggerøre

250 gr fersk spinat, dampkokt

hjemmelaget kimchi (gimjang)

ristede sesamfrø og furikake eller nori til garnering

Skyll risen godt i en sil under rennende kaldt vann og ha den over i en kjele (jeg bruker teflon) og hell på kaldt vann. Tilsett havsalt etter smak og dampkok risen etter anvisning på pakken. Koketiden pleier å ligge på mellom 20-30 minutter. Mens risen koker kan du gjøre klar tilbehøret.

Pisk sammen sausen og sett den til side, damp spinaten i en romslig kjele sammen med en snau dl vann i to til tre minutter under lokk og skyll den godt i kaldt vann slik at den bevarer grønnfargen. Klem ut vannet med hendene og form ut to spinatballer.

Stek kjøttet i litt nøytral olje og når det begynner å bli klart tilsetter du omlag fire spiseskjeer av BBQ sausen. Rør den godt inn i kjøttet og la den koke med i noen minutter mens du lager eggerøren.

Fordel risen i to boller og anrett toppingene slik du ønsker. Garner med sesamfrø og furikake og server med resten av sausen ved siden av.