Koreansk Bab Geuleus med kimchi og edamame

risbolle med deilige toppinger

En koreansk bab geuleus er noe såpass enkelt som en bolle - her er den fylt med varm nykokt ris og toppet med alskens gode ting. Her har du et komplett måltid med ris, kjøtt, egg, edamame og kimchi hvis sistnevnte er både utrolig godt og svært sunt. Den gode Kogi BBQ sausen kompletterer det hele og er en oppskrift fra Roy Choi berømte koreansk-amerikanske etablissement. Jeg mikser den inn i det stekte kjøttet. Finner du ikke edamame er spinat, broccoli eller grønnkål en god erstatning.

Ingredienser

til to ferdige risboller:

to dl sushiris eller langkornet ris, skylt og dampkokt

300 gr svinekjøttdeig

nøytral olje til steking av kjøttet

en porsjon Kogi BBQ saus

en porsjon eggerøre eller speilegg

to dl renset og saltet edamame

hjemmelaget kimchi (gimjang)

ristede sesamfrø eller finstrimlet nori til garnering

Skyll risen godt i en sil under rennende kaldt vann og ha den over i en kjele (jeg bruker teflon) og hell på kaldt vann. Tilsett havsalt etter smak og dampkok risen etter anvisning på pakken. Koketiden pleier å ligge på mellom 20-30 minutter. Mens risen koker kan du gjøre klar tilbehøret.

Pisk sammen Kogi-sausen og sett den til side, kok og rens edamame slik at den er klar og stek kjøttet i litt nøytral olje. Når det begynner å bli klart tilsetter du omlag fire spiseskjeer av BBQ sausen. Rør den godt inn i kjøttet og la den koke med i noen minutter mens du lager eggerøren.

Fordel risen i to boller og anrett toppingene slik du ønsker. Garner med sesamfrø eller nori og server med resten av sausen ved siden av.