Koreansk soyaglasert kylling med mini kimchipannekaker og urtesalat

få mye smak at det nesten blir for mye... men bare nesten

Sterk, søt og saftig kylling med alt det gode fra det koreanske kjøkkenet. Sprø små kimchipannekaker, en frisk og avkjølende salat med urter og selvsagt - ris. Koreansk mat har vært en av mine store oppdagelser det siste året og det overrasker stadig med nye retter og nye måter å gjøre ting på. Meosjin eumsig-eul gajyeo jusyeoseo gamsahabnida :: takk for all den gode maten.

Ingredienser

middag for to:

marinade til kyllingen:

fire spiseskjeer lys soyasaus

fire spiseskjeer mørk soyasaus (ketjap manis)

en spiseskje revet hvitløk

en spiseskje frisk revet ingefær

en finhakket grønn chili feks. jalapeño eller habanero

en teskje tørkede chiliflak

en spiseskje lys brunt sukker

en spiseskje mild honning (akasie)

to til tre kyllingbrystfileter, banket flate

nøytral olje til steking

----

kimchipannekaker

urtesalat

dampet jasminris

Pisk sammen alle ingrediensene til marinaden i en plastbolle med tilhørende lokk. Bank ut kyllingfiletene til de får en jevn tykkelse og legg de over i bollen. Se til at alt blir dekket og sett bollen kaldt i noen timer for marinering. Du kan også bruke en tykk plastpose i stedet for en bolle med lokk. Det viktigste er at det er tett.

Sett over risen når du er klart til å begynne. Du kan også lage salaten men ikke miks den sammen, bare legg de kuttede ingrediensene i bollen.

Sett en romslig panne på medium varme og hell i oljen. Varm dem opp til medium og legg i kyllingen. La den ligge i fred i minst fem minutter før du snur den første gang. Når den har fått en fin stekeskorpe på begge sider heller du over resten av marinaden fra bollen og koker den opp. La marinaden koke inn og tykne så den glaserer kyllingen. Bruk en spiseskje til å øse marinaden over kjøttet.

Lag kimchipannekakerøren etter oppskriften og stek små lapper. Jeg pleier å lage seks stykker. Når pannekakene er ferdige kan du mikse salaten og fluffe opp risen, så er alt klart til servering.