© 2010–2020 Millas Mat

Koreansk fiskekakesuppe

Eomukguk

Å servere en suppe med en dipsaus til kan nok høres rart ut for oss nordmenn men her har vi noe å lære av asiaterne og hvordan de spiser suppe. De plukker nemlig ut bitene i suppen, har de over i en egen bolle, tar på litt dipsaus og spiser mens de drikker selve suppekaften ved siden av. Denne måten å spise suppe på finner du i både Kina, Korea og i Vietnam. Mitt problem med denne oppskriften var å finne noe som kunne ligne på koreanske fiskekaker, jeg lyktes ikke, så jeg brukte de beste jeg fant på butikken med høyt fiskeinnhold og det samme kan du gjøre.

Koreansk fiskekakesuppe

Ingredienser

halvannen liter vann

100 gr daikon eller korensk reddik

ti tørkede og rensede ansjonfileter

en liten løk i tynne skriver

et ark med tørket tang (kelp)

lys soyasaus og litt havsalt etter smak

en gulrot i juliennestrimler

en vårløk i grove biter

300 gr av dine favoritt fiskekaker

----

dipsaus:

en halv dl lys soyasaus

en halv teskje lys brunt sukker

en halv til en teskje knuste chiliflak

et finhakket fedd hvitløk

en finhakket vårløk

en finhakket grønn eller tød chili

en teskje sesamolje

en teskje ristede sesamfrø

Hell vannet i en stor kjele og tilsett daikon i grove biter sammen med skivet løk og arket med tang som du kan brette sammen om kjelen er for liten. Sett på lokk og kok i tjue minutter. Rens ansjosen (fjern invollene) og sauter de i en panne uten olje i omlag et minutt. Tilsett de i den kokende kraften og kok videre i nye tjue minutter uten lokk. Sil kraften og pisk inn soya og havsalt. Smak på kraften for å sjekke smaken.

Pisk sammen alle ingrediensene til dipsausen og sett den til side i en liten skål.

Tilsett fiskekakene i små biter i kraften og la de bli varme, ikke kok de hardt, da kan de gå i oppløsning. Tilsett gulrotstrimlene og kok i et halvt minutt til. Øs opp i passende boller og garner med litt vårløk. Server med skje og dipsaus.