Eomuk-bokkeum 어묵볶음

koreansk stir fry med fiskekaker

Dette er en svært populær koreansk rett og mange barn får dette med seg i sin dosirak (matboks) men her hjemme vil vi nok servert den som en middagsrett slik jeg gjør her. Du kan servere dette med dampet ris eller stekt ris med ekstra grønnsaker. Du kan også lage en grønn salat og droppe alt som heter ris om det passer deg bedre men jeg liker dampet hvit jasminris til dette på grunn av den deilige sausen. Du kan lage dette med alle typer fiskekaker men det blir ekstra godt med den koreanske varianten laget med torsk og reker. Oppskriften på de finner du her.

Ingredienser

middag for to:

omlag 400 gr fiskekaker i tynne skiver

to spiseskjeer nøytral olje til steking

to spiseskjeer Sriracha og to spiseskjeer thai sweet-chilisaus (blandet sammen)

en god klype koreansk chili (Gochugaru)

to teskjeer sesamolje

en teskje ristede sesamfrø

en halv løk i tynne skiver

to medium store gulrøtter i tynne skråskjærte skiver

et revet fedd hvitløk

finsnittet vårløk og grønn chili til garnering

en håndfull grønne erter, frosne

lys soyasaus etter smak

----

dampet jasminris til servering

Bland sammen chilisausene og koreansk chili i en liten bolle og sett den til side. Kutt opp fiskekakene og forbered alle grønnsakene.

Finn frem den største pannen din og varm opp to teskjeer nøytral olje. Tilsett fiskekakene i tynne skiver og la de bli gyllenbrune på snitteflaten før du tilsetter løk, gulrøtter, hvitløk og mesteparten av den grønne chilien og freser dette inntil løken begynner å bli blank og gjennomsiktig. Reguler varmen om nødvendig og når det begynner å bli klart skyver du fisk og grønnsaker mot kanten av pannen. I midten tilsetter du en teskje olje sammen med chilisausen og lar dette koke opp. Miks deretter alt lett sammen med ertene, soya etter smak og sesamolje og garner med sesamfrø, vårløk og resten av den grønne chilien.