© 2010–2022 Millas Mat

Koreansk Daikon kimchi Kkakdugi 깍두기

den store hvite reddiken

De som leser siden min på regelmessig basis har kanskje fått med seg at vi elsker kimchi hjemme hos oss. Da jeg laget min første porsjon kimchi for noen år tilbake visste jeg ikke om det jeg stod og laget i det hele tatt ville bli spist men det ble det. Dette derimot er en reddik kimchi, den lages med mange av de samme ingrediensene som trad. kimchi men smaker allikevel annerledes siden hovedbasen er reddik. Søt, salt, sterk og knasende sprø. Helt nydelig.

Ingredienser

snaue to kg daikonreddik

to spiseskeer havsalt eller koshersalt

to spiseskjeer sukker

----

to spiseskjeer finhakket frisk hvitløk

fire finsnittede vårløk

en liten bit frisk finhakket ingefær

en halv dl eller opptil halvannen dl koreanske chiliflak

0,6 dl fiskesaus (nam plah) eller soyasaus

drøye tre dl av laken fra reddikene

Skrell reddiken med en potetskreller og kutt den opp i ca 1x1 cm. store terninger. Ha de over i en romslig bolle og dryss over salt og sukker. Miks godt og la det stå litt for å dra ut vannet. Miks igjen og en siste tredje gang. Omlag ti minutter mellom hver miksing er passe. Hell av all laken som har samet seg over i en liten mugge. Vi skal bruke litt av den senere så ikke hell den ut.

Tilsett alle de øvrige ingrediensene i bollen med daikonen, trekk på deg et par plasthansker og gi blandingen en god massasje. Ta deg god tid til virkelig og jobbe det godt sammen før du har hele blandingen over på et tett glass. La den stå i omlag to dager i romtemp. før du setter den kaldt. Etter ytterligere to døgn kan den spises som en siderett til koreansk mat.