Koreansk biff-stirfry

begynn med noe enkelt

Koreansk mat i ferd med å bli svært populært her til lands og har du litt erfaring med kinesisk- og thaimat så mestrer du dette også. Hovedfokuset er på ferske ingredienser med mye grønnsaker og de elsker chili sammen med hvitløk og vårløk og det er utbredt bruk av disse i de fleste retter.

Ingredienser

middag for to:

to spiseskjeer lys soyasaus

en spiseskje mirin eller mild honning

to spiseskjeer maisenna blandet med to spiseskjeer vann til en paste

noen spiseskjeer nøytral olje

350-400 gr biff i tynne strimler

et fedd hvitløk i tynne skriver

to finhakkede røde chili med frø

to til tre spiseskjeer Sriracha chilisaus eller koreansk chilipaste

tre finsnittede vårløk

250 gr friske rensede bønnespirer

125 gr sukkereter

100 gr babyspinat

ristede sesamfrø eller cashewnøtter til garnering

hoisinsaus etter smak

dampet sushiris til servering

Bland sammen soya, mirin og maisennablandingen i en liten bolle og sett det til side. Ha bønnespirene i et dørslag og hell over en liter kokende vann, skyll de deretter i kaldt vann og la de renne av seg. Rist sesamfrøene lett i en tørr panne og sett til side i en liten bolle.

Krydre biffen med havsalt og sort pepper og brun den godt i små porsjoner, legg kjøttet over på en varm tallerken og dekk det med folie så det holder seg varmt. Fres hvitløk og chili og tilsett vårløk og bønnespirer. Rørestek dette i noen få minutter før du tilsetter kjøttet tilbake i pannen smmen med sausen, chilisausen og spinaten og lar spinaten falle godt sammen. Garner retten med sesamfrø og hoisin og server med ris ved siden av.