© 2010–2020 Millas Mat

Korean style Omurice

omeu-raiseu 오므라이스

Endel japanske retter fant tidlig veien til Korea og dette er en av dem. Begge land har en fortid som "lukkede land" men etterhvert som dette ble opphevet var utvekslingen av matretter noe av det første som kom i stand via handel & skipsfart. Omurice er høyt elsket, verdsatt og svært enkelt å lage til hjemme.

Korean style Omurice

Ingredienser

gir to porsjoner:

150 gr steke-chorizo

50 gr røkt skinke

en finhakket medium stor løk

tre fedd finhakket hvitløk

en halv rød paprika i terninger

en halv grønn paprika i terninger

to stilket finhakket stangselleri

to små gulrøtter i små terninger

10 kvarterte ferske champignion

125 gr basmatiris

havsalt og sort pepper etter smak

fire spiseskjeer tomatketchup + ekstra til garnering

----

omelettene:

4 egg

fire klyper havsalt

en halv teskje sukker

Sett over risen til koking og finn frem en stor panne og en liten panne. Kutt alle grønnsakene og skjær pølsene i små biter og finhakk skinken. Smelt litt smør i den store pannen og fres pølsene sammen med løken i noen minutter før du rører inn hvitløk og tilsetter alle de øvrige grønnsakene og soppen. La det steke og bli gyllent og mykt og krydre med havsalt og pepper før du vender inn den nykokte risen og ketchupen. Fordel blandingen i to passende boller og press lett ned for å lage en form.

Sett den lille pannen på medium varme og tilsett en teskje nøytral olje, sveip lett av med kjøkkenapir. Pisk to egg, to klyper havsalt og en kvart teskje sukker i en liten bolle og hell den i. Drei på pannen så eggemassen fordeles og la den stivne før du flipper den. Vend bollen med risblandingen på en passende tallerken og legg omeletten over. Gjenta prosessen med den andre porsjonen og garner med ekstra ketchup før servering.