Kofta med bulgursalat

mat på pinne

Kofta eller køfte finner du i Hellas, Tyrkia, Algerie, Libya, Marokko, Egypt, Jordan og enda flere land, og det er ikke rart for dette er rett og slett kjøttkaker. De lages omtrent på samme måte som våre norske kjøttkaker men noen griller de på spidd i stedet for at de stekes i pannen. Og tilbehøret varierer selvsagt fra land til land. Her får du også oppskriften på en herlig bulgursalat og tzatzikidressing som er perfekt tilbehør. Denne oppskriften er inspirert av retten Selda Ekiz laget på 4-Stjerners middag.

Ingredienser

gir ca. fjorten kofta:

600 gr kjøttdeig av okse eller lam

et stort egg

tre spiseskjeer matfløte

to spiseskjeer olivenolje til steking av løken

100 gr loff kjørt til smuler

en god håndfull finhakket bladpersille

en stor løk

to fedd hvitløk

en stor rød chili med frø

havsalt og sort pepper etter smak

en teskje tørket timian

en teskje paprikapulver

solsikkeolje og smør til steking

Fremgangsmåte

Ha kjøttet over i miksebollen og rør det raskt sammen med saltet. Tilsett deretter pepper, alle de tørre krydderiene, knekk i egget, ha i fløten og loffsmulene. Kjør løk og hvitløk til en finhakket blanding i en prosessor og fres den raskt i en panne med litt olivenolje for å få vekk den rå løksmaken. Ha den over i miksebollen og ha den avkjøle seg litt. Tilsett finhakket chili og bladpersille til slutt og miks alt sammen.

La massen hvile en halvtimes tid i kjøleskapet og form deretter ut medium store kjøttkaker. Stek de pent brune i en blanding av olivenolje og smør og etterstek de i ovnen ved 150 °C i omlag 25 minutter. Den peneste stekeskorpen får du ved å bruke jernpanne.

Server med tzatzikidressing og en herlig bulgursalat.