© 2010–2022 Millas Mat

Kofta av lam کوفتن

lammekjøttaker

Midtøstens svar kjøttkaker er høyt verdsatt i hele den arabiske verden og i deler av Asia. Dette er en veldig aromatisk men ikke sterk rett og de kan serveres i tortillas eller pitabrød. Som middag synes jeg det er hyggelig servere en deilig couscous til mikset med ristede nøtter og kjerner, en enkel rømmesaus samt en god salat og siden jeg sist laget dette sent på høsten så falt valget mitt på denne rotfrukt og avocadosalaten.

Ingredienser

en kilo lammekjøttdeig

en spiseskje frisk revet ingefær

en halv teskje malt spisskumin

en halv teskje malt koriander

en halv teskje malt nellik

en halv teskje malt kanel

en halv teskje revet muskatnøtt

en halv teskje sort pepper

en halv teskje chilipulver

en halv teskje havsalt

fem spiseskjeer yoghurt naturell

tre spiseskjeer nøytral olje

en kanelstang

fem hele grønne kardemommekjerner

to laurbærblad

to hele nellik

1 dl varmt vann

Bland kjøttet med alle de malte krydderiene samt tre spiseskjeer av yoghurten og form ut ti til tolv litt avlange kjøttboller. Varm olje i en stor stekepanne, tilsett alle de hele krydderiene og stek de i ett minutts tid, legg i kjøttet og brun koftaene godt på alle sidene.

Pisk sammen varmt vann og resten av yoghurten og hell dette i pannen, la det koke opp og skru ned varmen. La de småputre i en halvtimes tid. Ta av lokket og kok inn resten av kraften hvis det er noe igjen. Endel av oljen vil være tilbake men det gjør ikke noe.

Legg koftaene over i en ildfast form, dekk de med folie og sett i ovnen ved 150 °C for å holde de varme mens du gjør klar tilbehøret.