© 2010–2021 Millas Mat

Knuste og pannestekte nypoteter med rosmarin og hvitløk

til biff, grillmat eller bare som en liten snack

Denne oppskriften har jeg plukket opp fra en fransk kokk men jeg er usikker på om de er franske. Dette er nok en av de rettene med ganske så ubestemmelig opphav, men med hvitløk og rosmarin i pannen smaker det i hvert fall av Frankrike. Bruk gjerne kalde kokte poteter fra dagen før, da tar ikke dette lang tid.

Ingredienser

seks medium store nypoteter m/skall, skrubbet

en teskje fint havsalt til kokevannet

fire spiseskjeer nøytral olje til steking

tre store kvister frisk rosmarin

tre fedd hvitløk, knust

havsalt og sort pepper etter smak

Skrubb og kok potetene helt møre i saltet vann, hell av vannet og la de dampe seg tørre i et dørslag. Legg de på en fjøl og bruk en liten tallerken til å presse potetene lett ned slik at de sprekker opp litt i kantene men ikke press for hardt - da faller bare fra hverandre under steking.

Sett en panne på medium varme og ha i olje, la den bli varm og legg potetene i. La de ligge i fred slik at de får tid til å danne seg en sprø skorpe før du snur dem. Etter hvert legger du i hvitløk og rosmarin og tilter litt på pannen og bruker en spiseskje til å øse oljen over potetene. Når de har gyllen sprø skorpe legger du de over på en rist med kjøkkenpapir slik at oljen renner av. Krydre med havsalt og pepper og server.