© 2010–2022 Millas Mat

Klassisk amerikansk Chicken Noodle Soup

god gammeldags kyllingsuppe med nudler

Det finnes utallige referanser til chicken noodle soup i amerikansk kultur. Det er en enkel og ukomplisert suppe med gode rene smaker av grønnsaker og kylling. Den er perfekt som høst- og vintermat, når man er kald, når man er forkjølet eller når man bare vil ha litt comfortfood. Har du ikke friske urter i hus på denne tiden av året kan du fint erstatte de med tørkede varianter men tilsett de mot slutten av koketiden. Men frisk bladpersille finner du stort sett i butikkene året rundt.

Ingredienser

gir en drøy liter ferdig suppe:

tre spiseskjeer vanlig olivenolje til steking

en god spiseskje smør

en halv rå kylling eller 400 gr utbenet lårfilet

en løk, skåret i tynne skiver

tre gulrøtter i tynne skiver

to stilker selleri, finhakket

en liter god kyllingkraft, gjerne hjemmelaget eller Maggi

en bouquet garni av persillestilker, salvie og frisk timian

150 gr pasta, knekt fettuccine eller lumaconi er fint

havsalt og sort pepper etter smak

frisk finhakket bladpersille til garnering

Kutt opp alle grønnsakene og bind en bouquet garni. Bruker du hel kylling deler du den inn i mindre biter. Ferdig utbenet lårkjøtt kan tilberedes slik de kommer i pakken. Brun bitene av kylling godt på alle sidene og ta de ut av suppekjelen etter hvert som de blir ferdige. De skal kun brunes, ikke gjennomstekes.

Tilsett smøret i kjelen og fres grønnsakene i dette. Skrap opp godt fra bunnen og når grønnsakene er blanke og litt myke legger du kyllingen tilbake i kjelen. Hell på kraft og legg i urtene. La suppen småkoke i omlag tjue minutter. I mens koker du pasta i en separat kjele og finhakker persille.

Ta ut kyllingen av suppen og rens den. Del den inn i passende suppevennlige biter og legg kjøttet tilbake i kjelen sammen med pasta. Smak til med havsalt og pepper og la alt bli gjennomvarmt. Plukk ut urtene, garner med frisk persille og server.