© 2010–2021 Millas Mat

Kkanpunggi

koreansk hvitløkskylling i salatwraps

Denne kinesisk-koreanske retten er typisk restaurantmat i Korea men du kan fint lage den hjemme. Dette må gjøres i flere steg men hele prosessen er ikke særlig komplisert. Du trenger to panner å steke i, men du bruker bare en av gangen så det er lett å beholde kontrollen og risen passer seg selv. Og husk rikelig med salat til dette, jeg foretrekker den grønne crispi som er ekstra sprø.

Ingredienser

nok til to:

500 gr lårkjøtt av kylling kuttet i passende biter

en teskje frisk revet ingefær

to teskjeer soyasaus

en halv teskje sort kvernet pepper

to dl potetmel

en eggehvitte

----

en drøy dl solsikkeolje

en halv finsnittet purre (snittet på langs)

seks fedd fersk hvitløk (feddene skrelt og delt i to på langs)

en spiseskje røde chiliflak (hot pepper flakes)

----

to grønne chili, splittet

en rød chili, splittet

to finsnittete vårløk

en medium stor finhakket løk

----

saus:

to spiseskjeer soyasaus

fire spiseskjeer vann

fire spiseskjeer rissirup eller sukker

to spiseskjeer hvitvinseddik

to teskjeer potetmel

----

2 1/2 dl solsikkeolje til steking

en teskje sesamolje

----

dampet sushiris og salatblader til servering

Miks sammen kylling, ingefær, soya og pepper og la det hvile i omlag tjue minutter. Tilsett deretter eggehvitte og potetmel og bland det hele godt sammen. Du kan kna dette sammen som en deig.

Finsnitt purren og skrell/del hvitløksfeddene. Hell oljen i en liten panne og ha i hvitløk og purre når den er varm. Stek hvitløken gyllen og gjør det samme med purren. Ha de begge over på en tallerken med litt kjøkkenpapir. Skru av varmen på pannen og tilsett chiliflakene. Rør godt og la de smaksette oljen i noen minutter før du siler av oljen i en liten skål (som tåler varme). Sett pannen til side til senere.

Bland sammen alle ingrediensene til sausen og forbered alle grønnsakene. Sett over risen til koking nå.

Finn frem en jernpanne og varm oljen opp til omlag 160 °C. Fordel kyllingen utover og bruk to gafler eller en kjøkkentang til å separere bitene. Snu de får de har fått en skorpe men ikke stek de så lenge at de blir for brune nå (de skal stekes en gang til). Når de er klare tar du de over i en sil og skrur av varmen på pannen. Etter ca. fem minutter varmer du oljen opp på nytt og steker kyllingen ferdig. Den skal være gyllen og knasende sprø. Legg den tilbake i silen for avrenning.

Sett pannen du laget chilioljen i tilbake på varmen og hell i den sterke oljen. Tilsett løk, vårløk og splittet chili og fres det mykt og blankt. Hell over sausen og kok den opp. la den koke i omlag et halvt minutt og skru av varmen. Tilsett kyllingen sammen med purren og hvitløken og miks alt godt sammen. Avslutt med sesamoljen og server sammen med risen og masser av friske salatblader som du pakker kyllngbitene inn i som en wrap.