© 2010–2020 Millas Mat

Kjøttboller i spicy saus med pasta l’Alcase

fransk pasta

De fleste tenker nok ikke først og fremst på pasta når de kommer til fransk mat men Alsace-regionen i Frankrike er kjent for sin pasta som består av hvete (ikke durumhvete) og mengder av ferske egg. Hvis du ikke får tak i denne typen så bruk en annen type eggepasta som du liker, det går helt fint.

Ingredienser

150 gr ferskmalt kjøttdeig av okse

150 gr ferskmalt kjøttdeig av kalv

et lite egg

sort pepper etter smak

en stor spiseskje brødkrumme eller panko

en drøy spiseskje vanlig olivenolje til steking

frisk hakket persille til garnering

250 gr fersk eggpasta (bruk typen fra Alsace om du finner den)

——

spicy saus:

en halv liter okse- eller kalvekraft

30 gr smør

30 gr hvetemel

30 gr lardons (baconterninger)

en finhakket løk

en gulrot i små terninger

en finhakket stilkselleri

en spiseskje tomatpuré

1,75 dl rødvin

en liten suppekvast

to spiseskjeer finhakket sylteagurk

to spiseskjeer finhakkede kapers

havsalt og sort pepper etter smak

Begynn med sausen siden den tar lengst tid. Hakk opp grønnsakene og del opp baconet i små terninger. Fres det gyllent i pannen og ta de ut med en hullsleiv så du beholder baconfettet i pannen. Legg de til side på en tallerken og smelt smøret i pannen. Dryss deretter i hvetemel og stek det lysebrunt i pannen. Pisk deretter inn kraften litt etter litt til alt er brukt opp. Ha i tomatpuré og vin og kok opp. Ha grønnsakene tilbake i sausen og legg i suppekvasten og la sausen småkoke i omlag ett kvarter. Sil av sausen og juster med havsalt og pepper. Tilsett sylteagurk og kapers til slutt og sett sausen til side.

Bland sammen kjøttdeig, egg, pepper og brødkrumme og trill teskje-store kjøttboller som du bruner pent i olivenolje. Dropp de deretter i sausen og hold de varme mens pastaen koker. Øs sausen over pastaen og dryss på litt persille før servering.