© 2010–2020 Millas Mat

Kinesiske vårruller

Chun-juen 春捲

Disse deilige kinesiske vårrullene kan serveres som lunsj eller middag med en frisk salat eller du kan lage miniruller og server de som snacks til drinker. Dette er en litt kvasi-kinesisk oppskrift men den fungerer veldig godt og ingrediensene er forholdsvis enkle å få tak på for de fleste.

Ingredienser

500 gr kjøttdeig av okse, svin eller kylling

100 gr kokte risnudler

to finrevne gulrøtter (klem ut vannet)

100 gr finsnittet hodekål eller fersk strimlet spinat

to finhakkede vårløk

to spiseskjeer hoisinsaus

en teskje kinesisk fivespice

to spiseskjeer lys soyasaus

sort pepper etter smak

vårrullark (Spring Roll Pastry)

en drøy halvliter solsikke- eller annen nøytral til fritering

Stek kjøttdeig eller kyllingdeig og ha det oppi en stor bolle. Kok risnudlene Vend inn gulrøtter, hodekål og vårløk sammen med nudlene som du har hakket opp litt. Tilsett hosinsaus, fivespice, soyasaus og svart pepper og smak om du trenger å tilsette mer.

Lag vårruller, det er illustrert bakpå pakken hvordan du gjør det, men du legger et deigflak foran deg med spissen mot deg, legg på ca. en spiseskje fyll og rull sammen til midten av deigen, brett inn sidene, pense kanten med litt pisket egg eller vann og rull den helt sammen.

Kok vårrullene i olje i ca. fire minutter. Temperaturen på oljen bør ligge på 150-165 °C. Legg så de ferdige vårrullene på kjøkkenpapir for at de skal få rent av seg før servering.