© 2010–2021 Millas Mat

Kinesiske crispy vårruller med syrlig chilidip

chun-juen 春捲

Disse deilige kinesiske vårrullene kan serveres som lunsj eller middag sammen med flere retter. Du kan også lage mini-ruller og server de som snacks til drinker. Dette er en litt kvasi-kinesisk oppskrift men den fungerer veldig godt og ingrediensene er forholdsvis enkle å få tak på for de fleste. Den syrlige chilidipen er flere hakk opp fra den ferdige sweet-chilisausen og er superenkel og supergod.

Ingredienser

gir 15-20 vårruller:

500 gr kjøttdeig av okse, svin eller kylling

100 gr kokte risnudler

to finrevne gulrøtter (klem ut vannet)

100 gr finsnittet hodekål eller fersk strimlet spinat

to finhakkede vårløk

to spiseskjeer hoisinsaus

en teskje kinesisk fivespice

to spiseskjeer lys soyasaus

sort pepper etter smak

vårrullark (kjøpes som frysevare)

en drøy halv liter solsikke- eller annen nøytral til fritering

----

syrlig chilidip:

0,6 dl riseddik

halvannen dl vann + to spiseskjeer ekstra til jevning

0,6 dl sukker

to fedd revet hvitløk

en teskje lys soyasaus

en rød chili m/frø, finhakket

to teskjeer maisenna

Stek kjøttdeig eller kyllingdeig og ha det oppi en stor bolle. Kok risnudlene Vend inn gulrøtter, hodekål og vårløk sammen med nudlene som du har hakket opp litt. Tilsett hosinsaus, fivespice, soyasaus og svart pepper og smak om du trenger å tilsette mer. La fyllet avkjøles. I mens kan du lage dipsausen.

Riv hvitløken og finhakk chilien. Kok opp riseddik, vann, soya og sukker i en liten kjele og pisk godt til alt sukkeret er oppløst. ha i hvitløk og chili og kok videre i et minutts tid. Pisk sammen vann og maisenna til jevning og hell den i sausen. Pisk godt for å unngå klumper og kok inntil sausen tykner. Hell den deretter over i en dipskål for avkjøling.

Lag vårruller, det er illustrert bakpå pakken hvordan du gjør det, men du legger et deigflak foran deg med spissen mot deg, legg på ca. en spiseskje fyll og rull sammen til midten av deigen, brett inn sidene, pense kanten med litt pisket egg eller vann og rull den helt sammen.

Kok vårrullene i olje i ca. fire minutter. Temperaturen på oljen bør ligge på 150-165 °C. Legg så de ferdige vårrullene på kjøkkenpapir for at de skal få rent av seg før servering.