© 2010–2022 Millas Mat

Kinesiske stekte og dampede svinekoteletter

med vårløk og hvitløk 肉

Det kinesiske kjøkken og svinekjøtt er en god match og her kommer det en rett som er lett å lage til hjemme på en vanlig hverdag. Få ingredienser og enkel tilberedning er nøkkelen. Oppskriften er fra Taiwan og er lett omarbeidet fra min side. I stedet for broccoli kan du gjerne bruke pak choi, franske aspargesbønner, løk og gulrot som på bildet eller friske sukkererter.

Ingredienser

middag for to til tre:

500 gr svinefilet i tykke skiver, banket ut til flate små "koteletter"

fire spiseskjeer lys soyasaus (kinesisk eller japansk soya kan brukes) + tre episeskjeer til under steking)

to spiseskjeer sesamolje

en teskje hvitt pepper

tre spiseskjeer maisenna

fem til syv snittede vårløk

fire fedd fersk og finhakket hvitløk

nøytral olje til steking (bruk gjerne peanøttolje)

----

en liten broccoli i små buketter eller andre grønnsaker du liker

dampet jasminris til servering

ristede sesamfrø til garnering

Forbered alt kjøttet og legg det over på en dyp tallerken etterhvert som du banker det ut. Tilsett soya, sesamolje, pepper og maisenna og gi alt kjøttet en god massasje. La det hvile på benken i noen minutter mens du hakker opp hvitløk og snitter all vårløken. Forbered også broccolien og sett over risen til koking.

Finn frem den største stekepannen du har, tilsett nok olje slik at bunnen mer eller mindre dekkes av et tynt lag og varm den godt opp så den ryker lett. Legg i kjøttet men kun i ett lag og snu på det ofte slik at det brunes jevnt. Tilsett hvitløk og vårløk. La de frese litt og tilsett de tre ekstra spiseskjeene med soyasaus. Kok opp og sett på lokk, la det dampkoke i et minutts tid før du tar ut kjøttet og legger det over på en tallerken. La all kjøttsaft og løk være igjen i pannen og tilsett broccolibukettene. La de steke i sausen men ikke så lenge at de blir helt bløte. de skal fortsatt ha endel bit igjen i seg.

Anrett grønnsaker og kjøtt på et passende fat og garner med sesamfrø før servering sammen med ris.