Kinesiske grønne bønner med hvitløk og sesamfrø

rett fra kjøkkenhagen

Denne lille sideretten bør lages med ferske bønner. De frosne vil dessverre ikke fungere her men når de grønne bønnene er i sesong finnes de i svært mange butikker. Å steke bønnene gir de en lett sprø overflate og inni blir de perfekt dampet. God smak av hvitløk, sesamfrø, chili og havsalt gjør disse til en skikkelig lekker siderett.

Ingredienser

450 gr ferske grønne bønner, vasket, renset og tørket

to spiseskjeer hvitløk, finhakket

nøytral olje til steking

en kvart teskje fint havsalt eller hvitløkssalt

en spiseskje ristede sesamfrø

knuste chiliflak eller koreansk knust chili etter smak, gochugaru

Fremgangsmåte

Rens bønnene og skyll de godt under rennende kaldt vann i et dørslag. Spre de deretter utover på noen lag kjøkkenpapir og tørk de godt. Det er viktig at de ikke er våte siden de skal stekes i olje.

Finhakk hvitløken og varm oljen i en wok. Stek små porsjoner av bønner inntil du ser at skinnet begynner å krølle seg. Dette vil ta mellom et til to minutter. Ta de deretter ut og legg de over på kjøkkenpapir før du fortsetter med resten.

Hell av mesteparten av oljen men behold litt tilbake og stek hvitløken i dette i omlag tretti sekunder. Skru av varmen, ha alle bønnen tilbake i woken og miks alt godt sammen før du drysser over sesamfrø og knust chili. Miks sammen og server straks.