Kinesisk svin i sursøt saus

lag din egen take-away

Sursøt saus er svært enkelt å lage selv og smaker uendelig mye bedre enn de ferdige glassene fra butikken. Kjøtt, noen friske grønnsaker, kokt ris og dermed er maten klar. Jeg har en annen variant med kinesisk sursøt saus som du finner her hvor man bruker plommesyltetøy. Den bør du også prøve.

Ingredienser

sursøt saus:

to dl vann

en dl tomatketchup (Heinz)

to spiseskjeer sukker

tre spiseskjeer riseddik eller hvitvinseddik

to spiseskjeer lys soyasaus

en teskje maisenna + to spiseskjeer vann

----

400 gr svinefilet eller utbenede nakkekoteletter

en teskje kinesisk Fivespice

maisenna til panering av kjøttet

nøytral olje til steking

en stor løk, grovhakket

to røde paprika, renset og kuttet i grove biter

en tommelstor bit frisk ingefær, juliennet

to fedd hvitløk, finhakket

to vårløk, hvit del i store biter og den grønne finsnittes

----

dampet ris til servering

ristede sesamfrø til garnering

Kutt kjøttet i passende spisevennlige biter og miks inn Fivespice. Dryss over nok maisenna til at kjøttet dekkes og sett det til side.

Finn frem en passende kjele og tilsett alle ingrediensene (utenom maisennajevningen) og hellkok opp. La sausen boble i noen minutter før du tilsetter jevningen og pisker den godt inn. Kok opp så sausen tykner og sett den til side.

Forbered alle grønnsakene før du har olje i wokpannen og begynner med å steke kjøttet. Stek det porsjonsvis til det er gyllent og sprøtt og ta det ut av pannen etterhvert. Hell ut noe av oljen hvis det er mer en et par spiseskjeer igjen fra kjøttet. Tilsett alle grønnsakene og fres de i noen minutter men ikke for lenge siden de skal ha litt bit igjen i seg. Ha kjøttet tilbake i wokan og hell over sausen. Miks alt lett sammen og øs maten over klargjorte boller med ris. Garner med den grønne delen av vårløken og et dryss sesamfrø før servering.