© 2010–2021 Millas Mat

Kinesisk velvet currykylling med paprika

curryen bryter grenser

Curry er ikke noe som kun finnes i India, flere asiatiske land lager sine egne varianter basert på indiske curryer i tillegg til sine egne varianter av curry. Dette er en kinesisk oppskrift der vi bruker en teknikk som kalles "velveting". En metode som glaserer kyllingen og gjør den svært saftig og mør. Trikset involverer kun tre enkle ingredienser, eggehvitte, havsalt og maisenna så dette får du til uten problemer.

Ingredienser

middag for to:

400-500 gr kyllinglårfilet kuttet i terninger

en eggehvitte

to teskjeer maisenna

en halv teskje havsalt

----

tre dl nøytral olje til steking + en ekstra spiseskje til stir-fry

ca. 225 gr rød og grønn paprika kuttet i medium store terninger

en spiseskje finhakket frisk hvitløk

halvannen dl sterk kyllingkraft

halvannen spiseskje Hot Madras currypaste fra feks. Patak

to teskjeer sukker

halvannen spiseskje kinesisk risvin eller tørr sherry

halvannen spiseskje lys soyasaus

----

dampet ris eller kokte nudler, ristede sesamfrø og finsnittet vårløk til servering

Kutt opp kyllingen i passende bitesize-terninger og ha den over i en passende bolle. Miks inn eggehvitte, havsalt og maisenna og se til at alt er godt blandet. Dekk bollen med plast og sett den kaldt i omlag tjue minutter.

I mens forbereder du alle grønnsakene og sausene, finner frem woken og setter over vann til å koke ris/nudler. Sett også frem en kjele med en sil oppi til kyllingen.

Hell oljen i woken og når den holder god varme (bruk gjerne temp. måler) og når oljen holder ca. 175 °C tar du woken av varmen og tilsetter all kyllingen. Bruk to spisepinner og løs kjøttet godt opp slik at bitene ikke henger sammen. Etter ca. to minutter skal kyllingen ha blitt hvit. Ha den over i silen og la oljen renne over i en kjele for avkjøling (ikke hell den i kjøkkenvasken). Tørk godt av woken med kjøkkenpapir og sett den tilbake på platen. Tilsett en ny spiseskje olje og fres paprika og hvitløk i omlag to minutter. Hold grønnsakene i bevegelse mer eller mindre hele tiden og ikke brenn hvitløken. Pass på temperaturen. Tilsett kyllingkraft, currypaste, sukker, sherry og soya og rør godt. La det koke sammen i noen få minutter, ha kyllingen tilbake i woken og kok opp på nytt. La det hele koke i to til fire minutter men sjekk at kyllingen ikke er rå i midten før servering. Ønsker du en fyldigere saus kan du tilsette en ekstra teskje maisenna mens sausen koker og røre godt. Når den har tyknet er alt klart.

Serveres med ris eller nudler, vårløk og ristede sesamfrø. Serverer du nudler til pleier jeg å mikse de med litt sesamolje for ekstra smak og for at de ikke skal klistre seg sammen.