© 2010–2022 Millas Mat

Kinesisk kålsuppe og vårløkpannekaker med dip 包心菜

suppe med noko attåt

Kinakålen fortjener å brukes til så mye mer en de triste veikrosalatene med mais, en tomatbåt og en agurkskive druknet i Thousand Island dressing. Den kan brukes i wokretter og i supper slik som denne. Kinakål holder godt på sprøheten og blir ikke dvask etter noen minutter med varmebehandling. Og vårløkpannekakene er det bare å glede seg til - de er fantastiske servert varme rett fra pannen.

Ingredienser

suppen:

to spiseskjeer stekeolje

to spiseskjeer knust hvitløk, frisk ingefær og korianderrot

en teskje knust kinesisk chili

200 gr svinekjøttdeig

en liter kokende vann

en teskje buljongpulver eller suppepulver feks. Maggi

en halv teskje havsalt

en teskje lys soyasaus

500 gr kinakål i grove terninger

en god håndfull finakket vårløk og frisk koriander

sesamolje etter smak

----

vårløkpannekaker & dipsaus:

260 gr hvetemel

halvannen teskje havsalt

1,75 dl varmt vann (40 °)

tre spiseskjeer nøytral olje + ekstra til steking

to teskjeer sesamolje

en spiseskje hvetemel + en ekstra teskje til utbaking

to finsnittede vårløk (grønn del)

----

to spiseskjeer riseddik

to spiseskjeer soyasaus

en teskje hotsauce eller Sriracha

Varm oljen i en panne og fres hvitløk, koriander og hvitløkmosen sammen med knust chili. Tilsett kjøttet, hakk opp og brun det godt og sett blandingen til side.

Kok opp vannet i en passende suppekjele og når det koker tilsetter du kjøttet fra pannen. Tilsett buljongpulver og havsalt og kok opp. Når det koker godt tilsetter du kålen i biter, regulerer varmen og lar suppen koke i omlag syv minutter. Rør inn frisk vårløk og koriander og smak til med soya og sesamolje rett før servering.

Til pannekakene elter du sammen en deig av hvetemel, havsalt og varmt vann. Deigen skal være glatt og lett klissete. Pakk den inn i plastfolie og la den hvile på kjøkkenbenken i omlag to timer. I en liten kjele koker du opp olje, sesamolje og hvetemel og setter den side for avkjøling. Snitt også opp vårløken. Når deigen er klar deler du den i to. og kjevler den ene deigen ut til en pølse som du klemmer flat. Kjevle den ut til et tynt rektangel. Pensle deretter hele deigflaten med et tynt lag av oljeblandingen og dryss over halvparten av vårløken. Rull deigen sammen og kveil den opp som et sneglehus og klapp den lett ut før du kjevler den til en flat kake på tykkelse med en snau cm. Gjenta prosessen med den andre delen av deigen.

Pannekakene stekes på medium varme i litt nøytral olje til de er gylne og sprø. Beregn ca. fem minutters steketid på hver side. Kutt de i små snipper og server sammen med dipsaus og den varme suppen.