© 2010–2022 Millas Mat

Kinesisk currykylling med friske sprø grønnsaker

når restauranten på hjørnet er stengt så...

De fleste tenker kanskje ikke på Kina når de hører ordet curry - da går gjerne tankene til India, Malaysia eller Indonesia. Men curry er svært populært i Kina selv om det ikke er en tradisjonell rett og de lager den selvsagt på sin måte. Sausen er gjerne litt tynnere fordi man ikke bruker tomater og krydringen er noe annerledes selv om man bruker den indiske curryen. Blant annet bruker man Fivespice sammen med soyasaus og gurkemeie for ekstra fin farge. Det er selvsagt mulig og variere grønnsakene som man selv ønsker.

Ingredienser

curry for tre:

600 gr lårfilet av kylling, kuttet i medium store terninger

to spiseskjeer lys soyasaus

en spiseskje maisenna

----

noen få spiseskjeer nøytral olje til steking

fire vårløk, hvit og grønn del separert

en spiseskje revet frisk ingefær

tre fedd hvitløk, revet

en toppet spiseskje Hot Madras Currypulver

en teskje gurkemeie

en teskje kinesisk Fivespice

en spiseskje kinesisk risvin eller tørr sherry

en teskje sukker

fire dl kyllingkraft

en stor gulrot, tynt skivet

en rød paprika, strimlet

seks ferske babymais, delt på langs

en bit lotusrot i tynne skiver (kan sløyfes)

150 gr sukkererter, forvellet og juliennet

en teskje MSG eller havsalt etter smak

lys soyasaus eller smak

Maggi Seasoning Sauce etter smak

litt maisennajevning om du ønsker er enda tykkere saus

----

dampet ris til servering

ristede og knuste cashews eller peanøtter til garnering

Skjær opp kyllingen i spisevennlige strimler og bland inn soyasaus og maisenna. Miks det hele godt sammen og sett bollen til side.

Forbered alle grønnsakene og forvell sukkerertene. Riv ingefær og hvitløk slik at alt er klart. Skyll risen og knus nøttene grovt i en morter.

Varm litt olje i en wok og begynn med å frese den hvite delen av vårløken og ingefær. Etter noen minutter tilsetter du hvitløken og freser dette lett men de til at den ikke blir brent. Tilsett curry, gurkemeie og Fivespice som du rører godt inn. ha i vinen og kok den nesten helt inn. Tipp deretter i kyllingen og stek den inntil den får fin farge men den skal ikke gjennomstekes. Hell deretter i kyllingkraften og kok opp. La det småkoke under lokk i omlag femten minutter. Rør opp godt fra bunnen for å løsne det som evt. sitter litt fast. Sett over risen til koking.

Tilsett alle grønnsakene og la det koke videre i noen minutter til alt er mørt. Tilsett maisennajevning om du vil ha mer fylde. Smak til sausen med MSG eller havsalt, soya samt Maggi og server over varm dampkokt ris. Topp med knuste nøtter og server.