© 2010–2021 Millas Mat

Kimchiburger Bulgogi med bacon og srirachamajones

en koreansk burger

Hvorfor ikke ta litt av din egen lekre hjemmelagede kimchi og lage en sterk og god burger etter amerikansk modell? Ideen fikk jeg fra L.A. byen med høyest andel koreanere på det amerikanske fastlandet. Innslaget av koreansk BBQ saus gir burgeren en smak av bulgogi, den verdenskjente koreanske grillretten som balanserer både det søte og det sterke. Burgeren kan serveres som den er men fries er jo alltid godt til..... alltid!

Ingredienser

til to doble burgere:

400 gr ferskmalt kjøttdeig

havsalt etter smak

nøytral olje til steking

----

topping:

to dl hakket kimchi

en halv finhakket løk

en teskje havsalt

en teskje sukker

en spiseskje nøytral olje til steking

----

en liten håndfull grovt revet eller skivet mild burgerost

fire spiseskjeer Kogi BBQ saus

fire til seks tynne skiver bacon, sprøstekt

grovt strimlet isbergsalat

en bifftomat i skiver

to spiseskjeer majones blandet med en teskje Sriracha

to brioche burgerbrød, lett ristet

Lag burgere etter smash-metoden som beskrives her.

Rør sammen burgersausen og sett den til side inntil burgerene skal monteres. Rør også sammen Srirachamajonesen og sett den kaldt.

Grovhakk kimchien, finhakk løken, tilsett havsalt og sukker og stek det hele på pannen ved medium varme med litt olje. Den skal kun lunes, ikke sprøstekes eller ta farge. Stek baconet og hold det varmt i ovnen og finn frem osten.

Stek burgerne i en grillpanne intil de har en sprø skorpe og er gjennomstekte. Pensle de med BBQ sausen og topp med ost. Sett på lokk slik at osten smelter.

Monter burgerene ved å først spre dressingen på brødet, så to og to burgere oppå hverandre. Topp med bacon og kimchiblandingen fra pannen før du legger på salat og tomat. Deretter toppen av brødet.