© 2010–2020 Millas Mat

Kimchiburger Bulgogi med bacon og srirachamayo

en koreansk burger

Hvorfor ikke ta litt av din egen lekre hjemmelagede kimchi og lage en sterk og god burger etter amerikansk modell? Ideen fikk jeg fra L.A. byen med høyest andel koreanere på det amerikanske fastlandet. Innslaget av søt teriyakisaus gir burgeren en smak av bulgogi, den verdenskjente koreanske grillretten som balanserer både det søte og det sterke. Burgeren kan serveres som den er men fries er jo alltid godt til..... alltid!

Ingredienser

til to burgere:

400 gr ferskmalt kjøttdeig eller karbonadedeig

havsalt og sort pepper etter smak

en eggeplomme

----

topping:

to dl hakket kimchi

en halv finhakket løk

en teskje havsalt

en teskje sukker

en spiseskje nøytral olje til steking

----

en liten håndfull grovt revet eller skivet mild burgerost

fire spiseskjeer Teriyakisaus

fire til seks tynne skiver bacon, sprøstekt

grovt strimlet isbergsalat eller annen passende grønn salat

en bifftomat i skiver eler hakkede cherytomater

to spiseskjeer majones blandet med en teskje Sriracha

to brioche burgerbrød, ristet

Arbeid kjøttet sammen med havsaltet til det blir litt seigt og tilsett pepper og eggeplomme. Jobb det sammen til en fast masse. Min erfaring er at hendene er det beste verktøyet for denne jobben. Form ut to jevnt store burgere, dekk de med plastfilm og sett de kaldt i en times tid. Da blir de litt fastere og dermed lettere å steke.

Rør sammen burgersausen og sett den kaldt inntil burgerene skal monteres.

Grovhakk kimchien, finhakk løken, tilsett havsalt og sukker og stek det hele på pannen ved medium varme med litt olje. Den skal kun lunes, ikke sprøstekes eller ta farge. Stek baconet og hold det varmt i ovnen og finn frem osten og Teriyakisaus.

Stek burgerne i en grillpanne intil de har en sprø skorpe og er gjennomstekte. Pensle de med teriyakisausen og topp med ost. Sett på lokk slik at osten smelter.

Monter burgerene ved å først spre dressingen på brødet, så burgeren. med osten Topp med bacon og kimchiblandingen fra pannen før du legger på salat og tomat. Deretter toppen av brødet.