© 2010–2021 Millas Mat

Kimchi Fried Rice

stekt ris med kimchi og kylling 김치

En enkel rett for en kald kveld som gir masse smak men krever lite innsats på kjøkkenet. Kald kokt ris fra dagen før, kylling, egg og kimchi er stort sett det du trenger. Kimchi er som du sikkert vet en type fermentert kål og er Koreas nasjonalrett. Man lager opp svære porsjoner og oppbevarer det kjølig igjennom flere mnd. Jeg lagrer min i omlag tre mnd. da er den stort sett spist opp hjemme hos oss.

Ingredienser

middag for to:

omlag to dl kimchi, godt avrent

to spiseskjeer nøytal olje til steking

300 gr kyllingkjøttdeig

125 gr basmatiris, kokt og avkjølt

en halv dl kimchilake

en halv dl vann

to spiseskjeer koreansk chilipasta (gochuhang)

finsnittet vårløk og ristede sesamfrø til garnering

havsalt, chiliflak, sesamolje og soyasaus etter smak

to stekte eller posjerte egg til garnering

Plasser en sil over en passende bolle og ha i kimchi. La den renne godt av seg og ta vare på laken som danner seg i bunnen. Grovhakk deretter kimchien på en fjøl.

Ha oljen i en romslig panne uten å skru på varmen og tilsett kyllingkjøttdeig og hakket kimchi. Skru deretter på full varme og vend regelmessig på det hele til kjøttet er stekt og gyllent og kimchien også er stekt.

Tilsett risen i pannen og bryt den godt opp så du separerer kornene. Tilsett kimchijuice og vann og rør det godt inn. Tilsett chilipaste og rør det godt inn. Spre blandingen utover pannen og stek den i tre til fire minutter ved medium varme før du vender på blandingen og sprer den utover på nytt. Gjenta prosessen til risen har tydelige stekte flekker. Da blir den aller best.

Skru av varmen og tilsett mesteparten av vårløken samt sesamfrø sammen med litt sesamolje. Smak og sjekk om risen trenger litt havsalt eller soyasaus før du fordeler risen i to passende boller og garnerer med egg, noen få chiliflak om du ønsker og litt finsnittet vårløk på toppen.